ABD, Filistin'de yeniden konsolosluk açacak

Filistinlilere yönelik kanlı saldırılar öncesinde İsrail'e füze satan ABD'nin Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kudüs'teki Filistinliler için yeniden konsolosluk açmayı hedeflediğini açıkladı ve Biden'ın kongreden 75 milyon dolar isteyeceğini duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Amerika Birleşik Devletleri'nin Kudüs'teki Filistinliler için yeniden konsolosluk açmayı hedeflediğini açıkladı.

İsrail işgali altındaki Filistin'e resmi ziyarette bulunan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ramallah'ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya geldi.

FİLİSTİNLİLERE MALİ DESTEK

Blinken, ABD'nin Gazze Şeridi'ne 5,5 milyon dolarlık acil mali yardım, uluslararası yardım kuruluşlarına da 32 milyon dolarlık destek sağlayacağını belirtti.

KUDÜS'E BAŞKONSOLOSLUK

"İsrail ile Filistinliler arasında daha fazla şiddete yol açan her türlü tek taraflı uygulamaya karşı çıkmaya devam edeceğiz." diyen Blinken, ülkesinin Filistin ile ilişkilerine bakan Kudüs Başkonsolosluğunun yeniden açılacağını duyurdu.

Tel Aviv'den Ramallah'a geçen Blinken, Orta Doğu turunun ilk durağı İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüşmüştü. Ramallah ziyaretinin ardından Kahire'ye geçmesi beklenen Blinken, burada Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile görüşecek. Blinken, Orta Doğu turunun son durağı Amman'da da Ürdün Kralı 2. Abdullah ve Dışişleri Bakanı Eymen es-Safadi ile bir araya gelecek.

ABD, Filistin'de yeniden konsolosluk açacak ile ilgili etiketler ABD Filistin blinken konsolosluk
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.