ABD eski başkanı Donald Trump için dolandırıcılık kararı!

New York Eyalet Mahkemesi Donald Trump ve Trump Organization'ın mal varlıklarının net değerini yıllarca abartarak bankaları ve sigortacıları dolandırdığına hükmetti.

New York Eyalet Mahkemesi Yargıcı Arthur Engoron, ABD’nin eski Başkanı Donald Trump ve Trump Organization’ı ellerindeki malvarlıkların net değerini yıllarca abartarak banka kredileri ve sigorta konusunda daha iyi şartlar elde etmek için bankaları ve sigortacıları dolandırdığına hükmetti.

 

TRUMP DAVASINDA NE OLMUŞTU?

Reuters kaynaklı habere göre; New York Eyalet başsavcısı Letitia James Eylül 2022'de Trump'a dava açtı ve Trump'ı ve Trump Örgütü'nü, banka kredileri ve sigorta konusunda daha iyi şartlar elde etmek için varlık değerleri ve net değeri hakkında on yıl boyunca yalan söylemekle suçladı. 

Letitia James , Trump'ın net servetini bankalara ve sigortacılara verilen yıllık mali tablolara göre 2,23 milyar dolara, bir ölçüye göre ise 3,6 milyar dolara kadar şişirdiğini söyledi.

Başsavcı, değerleri şişirilen varlıkların arasında Trump'ın Florida'daki Mar-a-Lago mülkü, Manhattan Trump Tower'daki çatı katı dairesi ve çeşitli ofis binaları ve golf sahalarının yer aldığını söyledi.

ABD eski başkanı Donald Trump için dolandırıcılık kararı! ile ilgili etiketler Donald Trump ABD
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.