ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Doğu Akdeniz'de tüm taraflara tansiyonu düşürme çağrısı yaptı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'dan Doğu Akdeniz'de tüm taraflara tansiyonu düşürme çağrısı geldi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Doğu Akdeniz'deki gerilimle ilgili, tüm taraflara tansiyon düşürme çağrısında bulundu.

"ASKERİ GERİLİMİN ARTMASI KİMSENİN FAYDASINA DEĞİL"

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, "Uzun zamandır üstünde çalıştığımız bir karardı. Bu adımın Doğu Akdeniz'deki yüksek gerginlik zamanında alındığını biliyoruz ama doğru bir karar olduğunu düşünüyoruz. Herkesten bölgedeki gerginliği düşürmelerini istiyoruz" dedi.

Pompeo, "Herkesi diplomatik görüşmeleri başlatmaya çağırıyoruz, bölgede askeri gerilimin artması kimsenin faydasına değil" dedi.

Mike Pompeo, Rum Kesimine uygulanan silah ambargosunun 33 yıl sonra kaldırmasına ilişkin ise "doğru bir karar" ifadesini kullandı.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ABD'nin Güney Kıbrıs Kesimi'ne silah ambargosunu kaldırmasına yönelik "Bölgede çatışma riskini artıracak bu tür yaklaşımlara karşı Türkiye olarak KKTC’nin ve Kıbrıs Türkü'nün güvenliğini, huzur ve refahını ." ifadesini kullanmıştı.

 

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Doğu Akdeniz'de tüm taraflara tansiyonu düşürme çağrısı yaptı ile ilgili etiketler ABD Mike Pompeo Doğu Akdeniz Yunanistan
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.