ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Çatışma bize gelirse hazırız

ABD Dışişleri Bakanı Blinlen, Ukrayna'daki savaşın bitmesi için diplomatik çabaların yürütülmesi gerektiğini söyledi. Blinken, "NATO savunma amaçlı bir ittifaktır. Biz çatışma istemiyoruz. Ama çatışma bize gelirse buna hazırız" dedi.


ABD Dışişleri Bakanı Blinken, "NATO savunma amaçlı bir ittifaktır. Biz çatışma istemiyoruz. Ama çatışma bize gelirse buna hazırız" dedi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de Finlandiya, İsveç ve Avrupa Birliği'nin (AB) de katılımıyla NATO Dışişleri Bakanlarının olağanüstü toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu.

NATO'nun savunma amaçlı bir ittifak olduğunu belirten ABD Dışişleri Bakanı Blinken, "NATO savunma amaçlı bir ittifaktır. Biz çatışma istemiyoruz. Ama çatışma bize gelirse buna hazırız" dedi.

Blinken, "Gece yarısında nükleer tesise saldırı haberlerini aldık. Bu sadece savaşın pervasızlığını gösteriyor. Savaşı bitirmek için Rusya'nın tüm birliklerini geri çekmesi ve diplomatik çabaların yürütülmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Çatışma bize gelirse hazırız ile ilgili etiketler NATO Rusya ABD Ukrayna blinken
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.