ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken İsrail Başbakanı Netanyahu ile bir araya geldi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kudüs'te İsrail Başbakanı Netanyahu ve İsrail'in Savaş Kabinesi ile görüştü. İşte o görüşmenin detayları…

ABD Dışişleri Bakanlığı, Orta Doğu turu dolayısı ile İsrail'e gelen Blinken'ın Netanyahu ve Savaş Kabinesi ile görüşmesine dair açıklamasını yayımladı. Blinken’in açıklamasına göre, Blinken, ABD'nin İsrail'in "uluslararası hukuka uygun olarak kendisini savunma hakkına sahip olmasını desteklediğini" açıkladı.

Bakan Blinken, İsrail’i sivillerin zarar görmesini önlemek amacı ile her türlü tedbiri alması için duyarlı olmaya çağırdı.

Blinken, Gazze'nin güneyine gerçekleşecek herhangi bir askeri operasyon öncesi buradaki sivillerin korunması ve ihtiyaçlarının dikkate alınması gerektiğini vurguladı. Görüşmede esir takası ve Gazze'ye ulaştırılan insani yardımların hızlandırılması konusu da ele alındı. Blinken, Savaş Kabinesi toplantısı öncesi Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile de bir araya gelmiş ve burada yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nde izlenecek yol haritası hakkında İsrail hükümetiyle ayrıntılı görüşmelere devam edeceklerini belirtmişti. Netanyahu, görüşme öncesi Blinken'ın da katıldığı Savaş Kabinesi toplantısında abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarda "bir sonraki aşamayı" görüşmek istediğini belirtmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken İsrail Başbakanı Netanyahu ile bir araya geldi ile ilgili etiketler İsrail ABD
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.