ABD destekli Prens Selman, Putin'i sıkıştırıyor

Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman, Rusya ile petrol üretim kotaları konusunda anlaşamayınca fiyatları kırarak pazar savaşı başlattı. Piyasa uzmanları, söz konusu kararın koronavirüsten daha büyük bir tehlike olduğunu aktardı.

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınının etkisini üzerinden atamayan riskli varlıklar, bu kez de Suudi Arabistan Veliaht Prens Muhammed bin Salman’ın ham petrol pazarında başlattığı fiyat kırma savaşının şoku altında bunaldı.

KORONADAN DAHA BÜYÜK TEHLİKE

Bu sabah TSİ 04:40’ta Asya’da Brent petrol yüzde 20 gerilemeyle 36 dolar seviyesine geriledi. Bu durum, tüm önde gelen Asya borsaları çok ağır satışlara sahne oldu. Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları bu sabah 1991'den bu yana görülen en sert düşüşü yaşadı.

CNBC’ye konuşan bir uzman “Şimdi petrol fiyatlarında göçük koronadan daha büyük tehlike arzediyor” yorumunu yaptı.

PRENS SELMAN RUSYA'YA SIKIŞTIRIYOR

Rusya ile petrol üretimi konusundaki yeni kotalarda anlaşamayan Suudi Arabistan’ın veliaht prensi Muhammed bin Salman ise fiyatları kırarak pazar savaşı başlattı. Yani, Suudi Arabistan artık pazar payı kazanmak için varil başı fiyat nereye giderse gitsin, üretip satacak.

TÜRKİYE KRİZDEN KAZANÇLI ÇIKACAK

Uzmanlar, böyle bir savaştan dünya ekonomisinin yarar göreceği görüşünde mutabık kaldı. Türkiye de en kazançlı ülkeler arasında yer alacak. Uzmanlar,  yurt dışı ürün fiyatlarında açılış rakamlarında ortaya çıkan çöküş hareketi sonrası gün içerisinde değişebilme ihtimali de göz önünde bulundurularak benzinde 82 kuruş, motorinde ise 65 kuruş indirim beklediklerini bildirdi.

NE OLMUŞTU?

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı ham petrol üreticisi ülkelerinin anlaşmaya varamamasının ardından Suudi Arabistan nisan ayı kontratlarında ilk etapta 8 dolarlık düşüş gerçekleştirmişti.

ABD destekli Prens Selman, Putin'i sıkıştırıyor

ABD destekli Prens Selman, Putin'i sıkıştırıyor ile ilgili etiketler Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman Putin Muhammed bin Selman Suudi Arabistan Rusya Petrol brent petrol
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.