Venezuela'da ABD destekli darbeciler mavi kol bandı takıyor!

Venezuela'da kendisini devlet başkanı ilan eden Meclis Başkanı Juan Guaido'ya bağlı bir grup askerin başlattığı darbe girişimi ülkede tansiyonu yükseltti. Darbeci askerler ve Guadio'nun kollarına mavi bayrak takması ise dikkat çekti.

Venezuela'da kendisini geçici devlet başkanı ilan eden muhalif lider Juan Guaido, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu devirmek için bir grup askerle darbe girişimi başlattı. Caracas'ta bir hava üssü yakınlarında bir grup askerle birlikte görüntülenen Gaido ile muhalif lider Leopoldo Lopez'in kollarına mavi bayrak bağladığı görüldü.

Savunma Bakanı Lopez, "Hain darbe girişimi karşısında teyakkuzdayız" açıklaması yaparken, yerel saatle sabah 06.30'da başlayan girişime karşı Venezuela Kurucu Meclis Başkanı Diosdado Cabello da, halkı, Devlet Başkanı Maduro'yu savunmak için başkanlık sarayında toplanmaya çağırdı.

Venezuela'da ABD destekli darbeciler mavi kol bandı takıyor!

İSPANYA: DARBEYİ DESTEKLEMİYORUZ

Öte yandan uluslararası ilk tepki İspanya'dan geldi. İspanya'nın geçici hükümet sözcüsü Venezula'daki darbe girişimine ilişkin açıklama yaptı. Sözcü Isabel Celaa ülkede katliam yaşanmamasını umduklarını belirterek, "Venezuela'da yönetimin seçimle değişmesi gerektiği aşikar. İspanya hiçbir askeri darbeyi desteklememektedir" dedi.

İspanya Venezuela'da meşru devlet başkanı olarak muhalif lider Juan Guaido'yu gördüklerini de açıkladı.

Venezuela'da ABD destekli darbeciler mavi kol bandı takıyor! ile ilgili etiketler İspanya Nicolas Maduro Venezuela Darbe
GÜNÜN VİDEOSU

Reisi'nin cenazesinde bando takımı "Çağrı" müziği detayı!

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin cenazesi Kum’a götürülmek üzere Tahran Mihrabad Havalimanı'na indirildiğinde bando takımı tarafından Çağrı filminin müziği çalındı.