ABD bir kez daha şokta! Trump'ın oğlu eski Sovyet ajanıyla da buluşmuş...

ABD'li televizyon kanalı NBC, Başkan Trump'ın büyük oğlu ile ilgili şok bir iddiada daha bulundu... NBC'ye göre Trump Jr.'nin Rus avukat Veselnitskaya ile yaptığı görüşmede eski bir Sovyet ajanı da hazır bulundu...

ABD'li televizyon kanalı NBC, Başkan Trump'ın büyük oğlu ile ilgili şok bir iddiada daha bulundu... NBC'ye göre Trump Jr.'nin Rus avukat Veselnitskaya ile yaptığı görüşmede eski bir Sovyet ajanı da hazır bulundu...

Rusya bataklığından kurtulmaya çalışan ABD Başkanı Donald Trump'ı kızdıracak yeni bir haber geldi. Rus avukat Natalia Veselnitskaya ile görüştüğünü kabul eden Trump'ın oğlu Donald Trump Jr'ın, söz konusu randevuda eski bir Sovyet ajanıyla da birlikte olduğu bildiriliyor.

Haberi Amerikan kanalı NBC duyurdu. Habere göre, Haziran 2016'daki buluşmada masada olan eski ajan, şu an Rusya ile bir bağlantısının olmadığını savundu.

NBC, eski ajanın ismine haberde yer vermedi.

YAZIŞMALARI KENDİSİ YAYINLADI

ABD'yi günlerdir çalkalayan görüşmeyi, New York Times gazetesi ortaya çıkardı. Gazetenin görüşmenin belgelerini basacağını ilan etmesiyle Trump Jr, kendisi elektronik postaları yayınladı.

Yazışmalarda Trump Jr.’ın, İngiliz menajer Rob Goldstone’un aracılığında, Hillary Clinton ile ilgili belgeler vaat eden bir kişiyle görüşmeyi kabul ettiği görülüyor. Görüşme, Rus İşadamı Aras Agalarov ve oğlu Emin tarafından ayarlanıyor. Golstone bir elektronik postada kendilerine vaat edilenin 'net bir şekilde üst düzey hassas bir bilgi ve Rusya ve hükümetinin Trump’a verdiği desteğin bir parçası olduğunu' söylüyor.

Görüşmeyi ilk başta inkar eden Trump Jr, daha sonra Clinton hakkında bilgi aldığını "Belli ki bir kampanya sırasında rakibi hakkında bilgi almak için toplantı yapan ilk kişi benim... Toplantı bir yere varmadı ama dinlemek zorundaydım" açıklamasıyla itiraf etti.

BABASINA SÖYLEMEDİ

Oğul Trump, "Görüşme çok önemsizdi, söyleyecek bir şey yoktu. Boşa harcanmış bir 20 dakikaydı. Bu yüzden babama da haber vermedim" dedi.

ABD lideri Trump ise, büyük oğlunu Twitter mesajlarıyla savundu ve "Oğlum Donald iyi iş çıkardı. Açık, şeffaf ve masumdu. Bu siyasi tarihteki en büyük cadı avı. Üzücü..." ifadesini kullandı.

Rus avukat Veselnitskaya ise, oğul Trump ile görüştüğünü kabul etse de Clinton ile ilgili kendisine hassas herhangi bir bilgi vermediğini ve Rus hükümetini temsil etmediğini söyledi. Sadece kendisini temsil ettiğini savunan Veselnitskaya, "Asla elimde hassas bilgiler yoktu, olamazdı" dedi.

RUSYA'NIN SEÇİMLERE MÜDAHALE ETTİĞİ İDDİASI

Halihazırda Rusya'nın seçimlere müdahalesi ve Trump'ın ekibinin Moskova bağlantıları Washington'da soruşturuluyor. FBI'ın eski başkanı Robert Mueller'in özel savcı olarak atandığı soruşturmanın, Kongre'deki birkaç komite içinde de ayakları var.

8 Kasım 2016'da tarihi bir zafer elde ederek ABD Başkanı olan Trump, neredeyse o günden bu yana Rusya'nın gölgesinde. Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'i üç hafta içinde kovmak zorunda kalan Trump, Rusya lideri Vladimir Putin'le geçen hafta ilk kez yüz yüze yaptığı görüşmede seçimlere Rusya müdahalesini konuşmuştu.

Reuters haber ajansı, Mayıs ayında Trump'ın seçim kampanyasını yöneten danışmanların en az 18 Rus yetkili ve Rus yönetimiyle yakın ilişkileri olan isimlerle ilişkileri olduğunu özel haberiyle duyurmuştu.

Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan haberlerin ardından, Trump'ın başkanlık koltuğundan azledilmesi gündeme geldi.

ABD bir kez daha şokta! Trump'ın oğlu eski Sovyet ajanıyla da buluşmuş... ile ilgili etiketler Donald Trump trump jr natalia veselnitskaya aras agalarov nbc
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.