ABD Başkanı Trump'ın Twitter mesajı diplomaside yeni bir sayfa açtı!

ABD Başkanı Donald Trump, “Kuzey Kore ile ilgili Çin’in çok yardımcı olmak istediğini umuyorum” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Vietnam Devlet Başkanı Tran Dai Quang tarafından başkent Hanoi'deki Başkanlık Sarayı'nda resmi törenle karşılandı.

Trump, Da Nang kentinde düzenlenen Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Zirvesi’nin ardından, Vietnam’ın üst düzey yetkilileriyle temaslarda bulunmak üzere başkent Hanoi’ye geldi.

Burada Devlet Başkanı Quang tarafından resmi törenle karşılanan Trump ikili görüşmeler öncesinde Kuzey Kore ve Vietnam’a yapılacak yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Donald Trump, “Kuzey Kore ile ilgili Çin’in çok yardımcı olmak istediğini umuyorum. Çin çok iyi bir arabulucu ve hakem. Rusya’nın da muazzam yardımları olacağını ümit ediyorum." dedi.

VİETNAM’A MİLYARLARCA DOLAR YATIRIM

Trump, ayrıca Vietnam’a milyarlarca dolar yatırım yapılacağını da belirtti.

Görüşme sonrası basın toplantısı düzenleyen Trump, "Biz adil ve karşılıklı ticaret istiyoruz. Bu zamana kadar ABD'ye bu yaklaşım uygulanmadı. ABD değişiyor ve bunu değiştiriyor. Tüm ülkeler kurallara uyarak ticari ilişkiler kurmalı. Kurallara uyan ülkelerle ticaret ilişkisi kurmaya hazırız." diye konuştu.

"RUSYA İLE TERÖRİZMİ BİTİRMEK İÇİN ÇALIŞMAK GEREKLİ"

Trump, Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale ettiği iddialarına ilişkin ise şunları kaydetti:

"Ben kameraların ve insanların karşısında birileriyle tartışma yapmak istemiyorum. Ben kendisine sordum. O da yapmadığını söyledi. Putin neye inanmak istiyorsa ona inanır. Benim inandığım şey, Rusya ile terörizmi bitirmek için ortak çalışmamız gerektiği. Dünyada birçok problem var. Kuzey Kore, Suriye, Ukrayna gibi. Bunların çözümü için ortak çalışmamız gerekiyor."

"KUZEY KORE DEVLET BAŞKANI İLE ARKADAŞ OLABİLECEĞİMİZDEN ŞÜPHELİYİM"

Trump, Kuzey Kore için ise "Tüm ülkeler Kuzey Kore’nin tehditlerine karşı harekete geçmeli. Kaybolacak hayatların olasılığının farkına varmalıdır. Provokasyon değil ilerleme istiyoruz. Kargaşa değil istikrar istiyoruz. Savaş değil barış istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong Un ile arkadaşlık kurabilmenin tüm dünya için olumlu bir adım olacağını söyleyen Trump, "Onunla arkadaş olabilsek iyi olurdu ama bunun olacağından şüpheliyim ama olsaydı tüm dünya için güzel olurdu." ifadelerini kullandı.

İLKOKUL SEVİYESİ DİPLOMASİ

Trump'ın aynı saatlerde Twitter hesabından gönderdiği mesaj ise çok tartışıldı.

Kuzey Kore liderini hedef aldığı mesajın ABD Başkanı şu ifadeleri kullandı;

"Neden Kim Jong-un "yaşlı" diyerek beni aşağılıyor, üstelik ben ona ASLA "bücür ve şişko" dememişken? Tamam o zaman, onunla arkadaş olmak için çok çaba harcadım, belki de bir gün başarırım."

Trump'ın bu mesajı, ilk etapta takipçileri tarafından Başkan'ın Twitter hesabının internet korsanlarının saldırısına uğradığı şeklinde yorumladı. Ancak mesajın siteden silinmemesi, açıklamanın Trump tarafından yapıldığını ortaya koydu.

wefewf

ABD Başkanı Trump'ın Twitter mesajı diplomaside yeni bir sayfa açtı! ile ilgili etiketler Donald Trump Vietnam abd başkanı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.