ABD Başkanı Joe Biden'den, Recep Tayyip Erdoğan'a özel video: Cesaretiniz, liderliğiniz...

ABD Başkanı Joe Biden, "ABD'nin Türkiye'ye F-16'ları satabileceğine inancım tam" açıklamasını yaptı. Öte yandan Başkan Biden, Litvanya'nın başkenti Vilnius'taki NATO Liderler Zirvesine damga vuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için özel bir video yayınladı. Biden, söz konusu videoda "Cumhurbaşkanı Erdoğan; Cesaretiniz, liderliğiniz ve diplomasiniz için size teşekkür ediyorum." derken, Erdoğan'dan da Biden'a yanıt geldi.

ABD Başkanı Biden, Türkiye'ye F-16 satışına ilişkin konuştu. Biden, "ABD'nin Türkiye'ye F-16'ları satacağına inancım tam" dedi.

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Biden, Türkiye'ye modernize edilmiş F-16 satışına ilişkin soruyu cevapladı.

Biden, ABD'nin Türkiye'ye F-16'ları satacağından "emin" olduğunu dile getirdi.

BIDEN'DAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

ABD Başkanı Joe Biden, Twitter adresinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Biden, "Dün Türkiye, İsveç'in NATO'ya kabulü konusunda tarihi bir anlaşmaya vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cesaretiniz, liderliğiniz ve diplomasiniz için teşekkür ederiz. Bu zirve, NATO savunmasına olan bağlılığımızı yeniden teyit ediyor ve umarım bunu daha da güçlendirmeye devam edebiliriz." notunu düştü. 

ERDOĞAN BIDEN'A IADE-İ İTİBARDA BULUNDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Biden'ın özel teşekkür videosuna ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaparak iade-i itibarda bulundu.

Erdoğan, söz konusu paylaşımında NATO ve Türkiye'nin iş birliği içerisinde terörle mücadeledeki kararlığına vurgu yaptığı paylaşımında, Biden'ın videolu paylaşımı nedeniyle teşekkür etti.

Erdoğan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

''Türkiye olarak her zaman olduğu gibi NATO’nun genişlemesine ve ittifakımızın güçlenmesine samimiyet, sorumluluk bilinci ve ilkeli bir duruş ile destek vermeye devam edeceğiz.

Başta terörle mücadele olmak üzere tüm güvenlik sınamalarına karşı İttifakımızın görüş birliği içerisinde güçlü çözümler üretmesinin ve müttefikler arasındaki bağların kuvvetlenmesinin, bölgesel ve küresel barışın tesisinde çok büyük bir rol oynayacağına inanıyorum.

Türkiye’nin meşru güvenlik kaygıları ve kazan-kazan esasına göre şekillenen bölgesel ve küresel açılımları dikkate alındığı müddetçe yapıcı tavrımızı sürdüreceğiz. İttifaka verdiğiniz şahsi destek, iyi dilekleriniz ve iltifatınız için teşekkür ederim Sayın Başkan.''

ABD Başkanı Joe Biden'den, Recep Tayyip Erdoğan'a özel video: Cesaretiniz, liderliğiniz... ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Joe Biden ABD NATO
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.