ABD Başkanı Biden’ın 1,75 trilyon dolarlık sosyal harcama planı

Başkanlık tarafından yapılan bilgilendirmeye göre plan iş gücüne katılımı artırıp milyonlarca kişiye istihdam sağlanmasını hedefliyor.

Ayrıntıları açıklanan sosyal harcama planı, yasalaşması halinde çocuklu aileler ile düşük gelirli Amerikalıların yaşamlarını iyileştirme amacını da güderken uzun vadeli büyümeyi teşvik etmeyi, fiyat baskılarını azaltmayı ve ülkenin temiz enerji hedeflerini gerçekleştirmesini sağlamayı amaçlıyor.

Plan uyarınca 6 yıl boyunca sağlanacak finansmanla 3-4 yaş çocukların ücretsiz okul öncesi eğitim hizmetine erişiminin sağlanması hedeflenirken ailelerin çocuk bakım masraflarının gelirlerinin yüzde 7'sini aşmayacak üzere çocuk bakımı programının hayata geçirilmesi planlanıyor.

Temiz enerji ekonomisine yönelik toplam 555 milyar dolarlık kaynak ayrılması öngörülen 1,75 milyar dolarlık planda elektrikli araçlar da dahil olmak üzere kamu hizmetleri ve konutlarda temiz enerji için 10 yıl süreli genişletilmiş vergi yardımları vaat ediliyor.

FİNANSMANI VERGİ GELİRLERİ İLE SAĞLANACAK

Sosyal harcama planının çeşitli hedeflerini hayata geçirmek için gereken finansman, birtakım vergi düzenlemeleri ile sağlanacak. Buna göre kurumlardan asgari yüzde 15 vergi tahsil edilip 325 milyar dolar kaynak oluşturulacak. Yine yüzde 15'lik küresel asgari kurumlar vergisi ve uluslararası vergi kuralları ile regüle edilen cezaların uygulanmasıyla ise 350 milyar dolarlık gelir elde edilmesi beklenirken, hisse geri alımlarından da 125 milyar dolar vergi toplanması öngörülüyor.

Yıllık geliri 10 milyon doların üzerinde olanlar için yüzde 5 ve 25 milyon doların üzerinde olanlar için ilave yüzde 3'lük vergi alınması yönündeki düzenlemeleri de içeren plan, ülke vatandaşlarının yüzde 0,02'sini ilgilendiren bu ekleme ile 230 milyar dolar daha kaynak oluşturacak.

ABD Başkanı Biden’ın 1,75 trilyon dolarlık sosyal harcama planı ile ilgili etiketler ABD Joe Biden Sosyal destek vergi paketi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.