ABD askerlerinin Suriye'den çekileceği tarih belli oldu!

ABD Ulusal İstihbarat Dairesi Başkanı, Suriye’deki ABD birliklerinin geleceği hakkındaki kararın verildiğini ve ‘görece yakın’ zamanda açıklanacağını duyurdu.

ABD Ulusal İstihbarat Dairesi Başkanı Dan Coats, Suriye’deki ABD birliklerinin geleceği hakkındaki kararın dünkü Milli Güvenlik Kurulu toplantısında verildiğini belirtti.

Milliyet'in Reuters'e dayandırdığı haberine göre, Beyaz Saray, bu kararı ‘görece yakın’ zamanda açıklayacak.

Beyaz Saray yetkilisine göre Başkan Donald Trump, askerlerin bir süre daha kalmasını istiyor, ancak bu sürenin kısıtlı olmasından yana.

abd_asker2

ABD'de Başkan Donald Trump'ın "Suriye'den çekileceğiz" açıklamasına karşın Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel'dan tam tersi yönde bir beyanatın gelmesi üzerine Beyaz Saray'da Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısı yapıldı.

Toplantının ardından Beyaz Saray yetkilileri ABD'nin bir süre daha kalacağı açıklaması yaptı. Reuters'a konuşan yetkililerin aktardığına göre, ABD Başkanı Trump bu sürecin uzamamasını istedii.

ABD Suriye'den çekildikten sonra bölge devletlerinin inisiyatif alması gerektiğine vurgu yapıldı.

ABD askerlerinin Suriye'den çekileceği tarih belli oldu! ile ilgili etiketler Trump ABD Suriye askerler
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.