ABD ait F-16 savaş uçağı Güney Kore açıklarında düştü! Bir senede 3. kaza...

ABD'ye ait bir F-16 savaş uçağı, Güney Kore açıklarındaki Batı Denizi'nin üstünde uçuş yaptığı sırada düştü. Bu olay, yaklaşık son bir senede Güney Kore'de ABD'nin yaşadığı üçüncü kaza.

ABD ordusu, bir F-16 savaş uçağının Güney Kore açıklarındaki Batı Denizi üzerinde uçuş sırasında acil durum yaşadığını ve düştüğünü söyledi.

PİLOT KURTARILDI

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, pilotun kurtarıldığı belirtildi.

Ordudan yapılan açıklamada, "8. Avcı Kanadı'na bağlı bir F-16, Batı Denizi üzerinde uçuş sırasında acil bir durum yaşadı ve düştü. Pilot güvenli bir şekilde kurtarıldı. Bilinci yerinde ve değerlendirilmek üzere bir tıbbi tesise nakledildi." şeklinde ifade edildi.

Açıklamada kurtarma operasyonu sırasında Güney Kore ile yapılan yakın işbirliğine vurgu yapıldı.

Açıklamada, "Uçuş sırasında meydana gelen acil durumun nedenine ilişkin bilgiler, kapsamlı güvenlik ve kaza incelemeleri sonuçlanıncaya kadar açıklanmayacaktır" denildi.

Kore Sahil Güvenliği, savaş uçağının Güney Kore'nin batı kıyısındaki Mokdeok adası yakınlarında düştüğünü söyledi.

BİR SENEDE 3. KAZA

Bu olay, yaklaşık son bir senede Güney Kore'de ABD'nin yaşadığı üçüncü kaza.

Geçtiğimiz ay bir ABD F-16 savaş uçağı rutin bir eğitim tatbikatı sırasında, ABD ordusunun "uçuş sırasında acil durum" bir durumla karşılaştıktan sonra düşmüş, pilot kurtarılmıştı.

Geçen yıl Mayıs ayında bir ABD F-16 jeti Seul'ün güneyindeki bir tarım alanında rutin bir eğitim tatbikatı sırasında düşmüştü. Pilot güvenli bir şekilde fırlatılmış ve kazada başka can kaybı yaşanmamıştı.

Washington, Güney Kore'nin en önemli güvenlik müttefiki. Nükleer silahlara sahip Kuzey Kore'den korunması için Güney Kore'de yaklaşık 28 bin 500 asker bulunduruyor.

ABD ait F-16 savaş uçağı Güney Kore açıklarında düştü! Bir senede 3. kaza... ile ilgili etiketler ABD Güney Kore f-16
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.