ABD Adalet Bakanlığı'ndan YPG itirafı

Yıllardır Suriye'de SDG adı altında terör faaliyetine devam eden YPG'ye her türlü silah, mühimmat ve lojistik desteği veren ABD'den "PKK'nın alt kolu" itirafı geldi. İtirafı yapan ise ABD Adalet Bakanlığı. İtirafın nedeni ise Florida Eyalet Meclisi'ne yapılan saldırıda yakalanan bir kişinin 2017 yılında YPG saflarında olduğunun anlaşılması. Böylece ABD'de ilk kez bir resmi kurum YPG ile PKK'nın organik ilişkisini resmen kabul etmiş oldu.

ABD Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Florida'nın Tallahassee kentinde yaşayan Daniel Baker isimli kişinin "kaçırma ve yaralama tehdidi içeren eyaletler arası iletişim kurma" suçlamasıyla gözaltına alındığı bildirdi.

Baker'ın 10 Ocak Pazar günü Florida Eyalet Meclis Binasına yapılan saldırılara karıştığına dikkat çekilen açıklamada, bu kişinin diğer kişileri silahlanarak buraya gelmeye teşvik ettiği ifade etti.

ABD Adalet Bakanlığı'ndan YPG itirafı

PKK-YPG İLİŞKİSİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Açıklamada, Baker'ın 2017'de Suriye'de YPG'ye katıldığına dikkat çekildi.

Şüphelinin sosyal medya haseplarında YPG'de keskin nişancı eğitimi aldığını söylediği ve çeşitli belgesellerde de görüldüğü ifade edildi.

ABD Adalet Bakanlığı'ndan YPG itirafı - Resim : 2

Bakanlğın söz konusu açıklamasında YPG ile PKK arasındaki bağlantı ABD'de ilk kez resmi olarak kabul edilirken, "YPG, ABD hükümeti tarafından yabancı terör örgütü olarak tanınan PKK'nın alt koludur." denildi.

ABD Adalet Bakanlığı'ndan YPG itirafı ile ilgili etiketler ABD Adalet Bakanlığı PKK YPG florida Daniel Baker
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.