ABD 35 Rus elçisini sınır dışı! 2 elçilik kapatıldı

ABD, siber saldırı suçlamaları nedeniyle 35 Rus diplomatı sınır dışı etti ve 2 Rus temsilciliğini de kapatacağını duyurdu. Rusya ABD'nin, 35 Rus diplomatın ülkeyi terk etmesini istemesine aynı şekilde karşılık vereceklerini söyledi.

ABD’li üst düzey bir yetkilinin açıklamasına göre, Moskova’da ABD’li diplomatların rahatsız edilmesine misilleme olarak 35 Rus diplomat ülkeden sınırdışı edildi. ABD ayrıca New York ve Maryland’de bulunan 2 Rus temsilciliğini de kapattı.

Yetkilinin açıklamalarına göre Rus diplomatlara ülkeyi terk etmeleri için 72 saat verildi. Cuma günü itibariyle 2 temsilciliğe de Rus yetkililerin sokulmayacağı açıklandı.

Başkan Barack Obama, Demokrat Parti ve Hillary Clinton'ın seçim kampanyasına karşı düzenlediği siber suçlar nedeniyle Rusya hakkında harekete geçeceğini açıklamıştı. Rusya iddiaları reddetmekte.

ABD 35 Rus elçisini sınır dışı! 2 elçilik kapatıldı ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.