AB yetkililerinden tedirgin eden uyarı: Avrupa, uyuşturucu üretim ve nakil merkezi oldu

Avrupa Birliği ajanslarının yaptığı araştırma Avrupa'da uyuşturucu trafiğindeki artışı gözler önüne serdi. Hazırlanan raporda Avrupa'da uyuşturucu trafiğinin görülmemiş seviyelere ulaştığı ve kıtanın uyuşturucu üretim ve nakil merkezi haline geldiği belirtildi.

Avrupa Birliği ajansları tarafından yayınlanan bir rapora göre, kıta uyuşturucu pazarı kaçakçılığında benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı ve dünya çapında uyuşturucu üretim ve nakil merkezine dönüştü.

Europol ve Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (EMCDDA) tarafından hazırlanan ortak raporda, Avrupa pazarındaki büyümenin Güney Amerika'daki yüksek üretim seviyeleri yeteneklerine ulaşılmasından kaynakladığı belirtildi.

EMCDDA direktörü Alexis Goosdeel yaptığı açıklamada, bunun kıta genelinde "rekor düzeyde uyuşturucu bulunabilirliği, artan şiddet ve yolsuzluk ve daha büyük sağlık sorunları" ile sonuçlandığını söyledi.

Raporda, 2020'de yaklaşık 10,5 milyar euro piyasa değeriyle kokainin esrardan sonra Avrupa'da en çok tüketilen ikinci uyuşturucu olduğu belirtildi.

Yaşları 13 ile 64 arasında değişen yaklaşık 3,5 milyon Avrupalı, geçen yıl uyuşturucu kullandığını bildirdi.

Piyasada ek sağlık riskleri olan yeni tür “tütsülenebilir kokain ürünleri” ortaya çıktıkça bu durumun daha da büyüyebileceğini açıklandı.

Kıtada dört yıl üst üste rekor miktarlarda kokain ele geçirildi ve 2020'de 2019'a göre yüzde 6'lık bir artış görüldü.

Belçika, Hollanda ve İspanya, Avrupa toplamının dörtte üçünü oluşturuyordu. Ancak İtalya'da da büyük miktarlarda kokain ele geçirildi.

Europol İcra Direktörü Catherine De Bolle, yasadışı uyuşturucu ticaretiyle mücadelenin AB için "önemli bir öncelik" olmaya devam ettiğini söyledi.

AB yetkililerinden tedirgin eden uyarı: Avrupa, uyuşturucu üretim ve nakil merkezi oldu ile ilgili etiketler Avrupa uyuşturucu rapor europol
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.