AB ve ABD'den 'Belarus - Polonya Sınır Krizi' buluşması

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, "Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko rejimi, insanları istismar ederek, uçaklarla Belarus'a taşıdı ve AB sınırlarına gönderdi" dedi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi.

AB VE ABD ARASINDA 'BELARUS-POLONYA SINIR KRİZİ' GÖRÜŞMESİ

Görüşme sonrasında düzenlenen ve Biden'ın katılmadığı bir basın toplantısında konuşan Leyen, görüşmede ikili arasında ele alınan konulara değindi. Başta korona virüs (Covid-19) salgını olmak üzere önemli konuları ele aldıklarını bildiren Leyen, Biden ile Belarus sınırındaki göçmen krizini görüştüklerini kaydetti.

Yaşanan göçmen krizine ilişkin Leyen, "Bu bir sığınmacı krizi değil. Bu, otoriter bir rejimin demokratik komşularının istikrarını bozma çabasıdır" ifadelerini kullandı. Görüşmede, ABD ile Belarus yönetiminin, AB sınırlarına yönelik girişimlerini de masaya yatırdıklarını aktaran Leyen, "Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko rejimi, insanları istismar ederek, uçaklarla Belarus'a taşıdı ve AB sınırlarına gönderdi. Şimdi o sınırda kullanılmış insanlar, insanlık dramı yaşıyorlar" dedi.

LEYEN, UKRAYNA'YA DA VURGU YAPTI

Ayrıca AB Komisyonu Başkanı Leyen, ABD Başkanı Biden ile Ukrayna'ya ilişkin görüştüklerini kaydetti. Leyen, AB olarak Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne bağlı olduklarını hatırlatarak, AB'nin bölgede güvenlik ve istikrarı desteklediğini belirtti.

Leyen, Joe Biden ile görüşmesinde Brexit sonrasında AB piyasaları ve İngiltere ekonomik ilişkilerinin de ele alındığını, fakat daha fazla detay veremeyeceğini ifade etti.

AB ve ABD'den 'Belarus - Polonya Sınır Krizi' buluşması ile ilgili etiketler ABD Belarus Polonya Von der Leyen ab biden sınır

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.