AB üyesi Slovakya daha fazla dayanamadı: Ruble şartı varsa öyle öderiz

Orta Avrupa'nın tam ortasında; başkenti, Macaristan ve Avusturya'nınkilerin tam arasında bulunan; bu yüzden de Avrupa güvenliği için stratejik önem arz eden Slovakya, Rusya'nın doğal gazı ruble ile ödeme şartını kabul etti, 'Gaz'dan kopamayız'.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in doğal gaz alımlarında ödemelerin ruble ile yapılmasına yönelik kararnameyi imzalamasının ardından diğer ülkelerin tepkileri merakla bekleniyordu. Avrupa ülkelerinden beklenen açıklamalardan ilki geldi.

Slovakya Ekonomi Bakanı Richard Sulik, Slovakya'nın gaz akışını sürdürmek için gerekiyorsa Rus doğal gazını ruble olarak ödeyeceğini söyledi.

'ÖYLE BİR ŞART VARSA O ZAMAN RUBLE OLARAK ÖDERİZ'

Ulusal televizyonda yaptığı açıklamada Sulik, "Ruble olarak ödeme şartı varsa o zaman ruble olarak öderiz" şeklinde konuştu.

'GAZDAN KOPAMAYIZ'

Rus ithalatının Slovakya'daki tüm gaz arzının yaklaşık yüzde 85'ini oluşturduğunu ve bu nedenle ülke yetkililerinin bu konuda pragmatik kalacağını vurguladı. Avrupa'nın geri kalanını ortak bir çözüm aramaya çağıran Richard Sulik, "Gazdan kopamayız" dedi.

TEDARİKÇİLERİN ÇEŞİTLENDİRİLMESİ YILLAR SÜRECEK

Tedarikçilerin çeşitlendirilmesini gerektirdiğini söyleyen Slovakya Ekonomi Bakanı, ancak bunun yıllar alabileceğini, Slovakya'nın ise akaryakıt alımlarıyla ilgili mevcut sorunu çözmek için sadece iki ayı olduğunu söyledi.

 

SuperHaber

Kaynak: AA

AB üyesi Slovakya daha fazla dayanamadı: Ruble şartı varsa öyle öderiz ile ilgili etiketler Slovakya Rusya Savaş Yaptırım doğal gaz Ukrayna ruble urkayna
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.