AB ile kritik zirve! Erdoğan, Brüksel'e gidiyor...

Türkiye'nin mültecilere kapıları açmasının ardından Avrupa Birliği ile temaslar oldukça hızlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron, Merkel gibi Avrupalı liderlerle bir çok görüşme gerçekleştirdi. Pazartesi günü için ise sürpriz bir ziyaretin gerçekleşeceği duyuruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Brüksel'e gidecek...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mültecilere kapıların açılması kararından sonra AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile Beştepe’deki görüşmesinde AB ile imzalanan mülteci anlaşmasını gündeme getirmişti.

Michel de Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen başta olmak üzere AB’li liderlerle görüşme trafiği yürüttü.

AB ile kritik zirve! Erdoğan, Brüksel'e gidiyor...

Bu diplomasi trafiğinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazartesi günü düzenlenecek Türkiye-AB zirvesine katılmaya karar verdi.

Erdoğan'ın mülteci anlaşması kapsamında verilen sözlerin yerine getirilmesinin yanı sıra, mülteciler için harcanacak 6 milyar Euro’luk yardımın tamamının gönderilmesini, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi için adım atılmasını, üyelik müzakereleri kapsamında yeni fasılların açılması konularını gündeme getirmesi bekleniyor.

AB ile kritik zirve! Erdoğan, Brüksel'e gidiyor... ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Brüksel ziyaret
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.