AB, Bill Gates'e güneşi engelleme yetkisi verdi

AB, iklim değişikliğiyle mücadeleye yardımcı olmak için güneşi engellemek istiyor. Avrupa Birliği, küreselci milyardere ait tartışmalı jeomühendislik teknolojisini kullanarak güneşi engelleyerek iklim değişikliğiyle mücadele çabalarında Bill Gates'ten yardım istedi. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

AB bir belgede, "Bu teknolojiler, insanlar ve ekosistemler için yeni riskler getirirken, aynı zamanda uluslar arasındaki güç dengesizliklerini artırabilir, çatışmalara yol açabilir ve sayısız etik, yasal, yönetişim ve siyasi sorunu gündeme getirebilir" diyor.

AB, Bill Gates'e güneşi engelleme yetkisi verdi

Straitstimes.com’un haberi ine göre, Bu araştırmaya girişmek, AB'yi sözde iklim jeomühendisliğinin iyi bir bilim mi yoksa gezegen ve atmosferi için potansiyel olarak tehlikeli sonuçları olan bir bilimkurgu oyalaması mı olduğu tartışmasına itiyor. Blok, acemi sektör için kurallar oluşturmaya ilişkin uluslararası tartışmalar görmek istiyor.

Belgeye göre, "AB, güneş radyasyonu modifikasyonu da dahil olmak üzere iklim müdahalelerinin risklerini ve belirsizliklerini kapsamlı bir şekilde değerlendirmeye yönelik uluslararası çabaları destekleyecektir."

Bu tür büyük ölçekli müdahaleler, bilimsel ilerlemeler ve ulusların küresel ısınmayı 1,5 °C ile sınırlamak için hedeflerini aşacaklarına dair artan endişelerin yanı sıra ortaya çıktı. Potansiyel seçenekler, miktarı azaltmak için atmosferdeki partikül konsantrasyonunu artırmayı içeren stratosferik aerosol enjeksiyonunu içerir. Dünya yüzeyine ulaşan güneş ışığı.

Eleştirmenler, bu tür çabaların en iyi ihtimalle dikkatleri küresel ısınmanın birincil tetikleyicisi olan artan emisyonlardan uzaklaştırdığını söylüyor. En kötü ihtimalle, bu büyük müdahalelerin hayati önem taşıyan yağmur modellerini değiştirmek gibi öngörülemeyen yan etkileri olabileceği konusunda uyarıyorlar.

Bazı bilim adamları, bu tür çözümlerle ilgili uluslararası bir kullanım dışı anlaşma çağrısında bulundular.

AB, Bill Gates'e güneşi engelleme yetkisi verdi ile ilgili etiketler ekonomi Avrupa Birliği Güneş Bill Gates
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.