A Milliler İsveç'te kayıp...

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Grubu'ndaki üçüncü maçında İsveç'e deplasmanda 59-58 yenildi.

Gruptaki Ukrayna ve Letonya müsabakalarını kazanan milli takım, İsveç karşısında ilk mağlubiyetini yaşadı.

Karşılıklı basketlerle başlayan müsabakanın ilk bölümünde Göksenin Köksal, Ali Muhammed ve Sertaç Şanlı ile etkili olan A Milli Takım, Eriksson ile Czerapowicz'in skor bulmasını engellemekte başaralı olamayınca 8. dakikada 12-9 geriye düştü. İsveç, ilk periyodu 15-13 önde geçti.

İkinci çeyreğe iyi başlayan taraf ev sahibi ekip oldu. Ay-yıldızlı ekibin skor üretmekte zorlandığı bölümde, Spires, Czerapowicz, Borg, Massamba ve Eriksson ile basketler kazanan İsveç, 15. dakikada 9 sayılık (29-20) fark yakaladı. Ardından savunmasını sertleştirerek pota altını iyi kapatan milliler, Metecan Birsen, Buğrahan Tuncer ve Sertaç Şanlı'nın basketleriyle 9-0'lık bir seri yakalayıp devreye girilirken 29-29 eşitliği yakaladı.

Çekişmeli başlayan ikinci yarıda Ali Muhammed ve Melih Mahmutoğlu'nun 3 sayılık basketleriyle sayılar bulan milli takım, özellikle savunma ribauntlarında kötü bir performans ortaya koydu. Spires'in skorer oyunuyla kontrolü elinde tutan İsveç, 28. dakikada 10 sayılık (48-38) farka ulaştı. Ev sahibi ekip, son çeyreğe 11 sayı farkla 50-39 üstün girdi.

İsveç, son çeyreğe de iyi başlayan taraf oldu. İyi savunma yapan ev sahibi ekip, pota altında Eriksson, Massamba ve Gaddefors ile skor üretmeyi sürdürerek 35. dakikayı 58-45 önde geçti. Son bölümde Ali Muhammed ve Melih Mahmutoğlu'nun üst üste bulduğu basketlerle 10-0'lık bir seri yakalayan milli takım, 38. dakikaya girilirken farkı 3 sayıya (58-55) indirdi. Karşılaşmanın kalan bölümü büyük heyecana sahne oldu. Massamba'nın serbest atıştan kaydettiği 1 sayı sonrası Melih Mahmutoğlu'nun üç sayılık basketi, son dakikaya girilirken farkı 1'e (59-58) indirdi. Bitime 2 saniye kala İsveç pota altında dışarı çıkan top sonrası hakemler, tekrar görüntüyü izledikten sonra hücumu milli takıma verdi. Son hücumda Sertaç Şanlı'nın şutu girmedi ve İsveç maçtan 59-58 galip ayrıldı.

A Milliler İsveç'te kayıp... ile ilgili etiketler Basketbol a milli
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.