A Milli Takım iyi bir hazırlık dönemi geçirmemiş! Taktik yok, analiz yok, yine hüsran var!

A Milli Takım, İtalya maçından sonra Galler maçında da taktik açıdan çok eleştirildi. Spor yorumcusu Serkan Korkmaz "İyi bir hazırlık dönemi geçirmediğimizi idrak edecek iki 90 dakikayı geride bıraktık. Muhasebesini iyi yapalım" dedi. Teknik direktör Bülent Korkmaz ise "Ben analizin doğru yapılmadığı gördüm. Oyun bir kaos oyununa dönmüş" yorumunda bulundu.

A Milli Takım'ın EURO 2020 hezimetinin ardından futbol yorumcuları faturayı teknik direktör Şenol Güneş'e çıkardı. 3-0'lık İtalya ve dün akşamki 2-0'lık Galler maçında doğru dürüst gol pozisyonu üretemeyen Bizim Çocuklar, 20 Haziran'daki İsviçre maçına formalite icabı çıkacak.

YouTube'daki NutSpor kanalının yorumcularında Serkan Korkmaz, "İyi bir hazırlık dönemi geçirmediğimizi idrak edecek iki 90 dakikayı geride bıraktık" dedi. Korkmaz'ın maç sonu yorumu şöyle:

"Merih'in nasıl bir stoper olduğunu, hangi seviyenin stoperi olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Merih her zaman daha iyi bir stoper Kaan'dan ve bizim bu maçta ihtiyacımız olan da stopermiş, oyun kurucu değil... Sol bekimiz sakatlandı, kadromuzdaki tek yedek sol bekimiz tribündeydi. Katar'a (Dünya Kupası) 1 yıl kaldı. Daha elemeleri geçmişliğimiz yok. Tamam ilk 3 maçta iyi sonuçlar aldık ama daha açık, daha net konuşmaz zamanı geliyor. -5 averajımız var 3. olmak için mucizeden de daha büyük bir şeye ihtiyacımız var. Ne İtalya maçının 11'i doğruydu ne de Galler maçının... İki maçta da iyi bir futbol oynamadık. İyi bir hazırlık dönemi geçirmediğimizi idrak edecek iki 90 dakikayı geride bıraktık. Muhasebesini iyi yapalım. EURO 2020'nin sadece katılımcısı olmak da önemli ama tabi ki büyük bir hayal kırıklığı..."

A Milli Takım iyi bir hazırlık dönemi geçirmemiş! Taktik yok, analiz yok, yine hüsran var!

BÜLENT KORKMAZ: RAKİP ANALİZİ YANLIŞ, İYİ ÇALIŞMAMIŞIZ

A Milli formayla 2002 Dünya Kupası'nda dünya üçüncülüğü yaşayan Galatasaray ve Türk futbolunun unutulmaz stoperlerinden Bülent Korkmaz da eski hocasını eleştirdi. Başarılı teknik direktör şunları söyledi:

"Ben aslında böyle olmasını hiç beklemiyordum. Çünkü çok büyük umudum vardı. Oyunculara çok güveniyordum. Hayal kırıklığından daha fazlası. Ramsey, defans arkasına bir koşu kaleye, auta attı, ikincisinde golü attı. Türk Milli Takımı'nın yapması gerekeni Galler yaptı. İlk yarıda 5 net gol pozisyonuna girdiler. Ramsey o kadar iyi koşular yaptı ki... Maçı kazandırdı. 6 numara oynattığımız Okay o koşulara hiç cevap vermedi. 6 numaralar 2. santrforlara önlem olmalı.

 

OYUN KAOS OYUNUNA DÖNMÜŞ

Ben burada rakibin iyi analiz edilmediğini düşünüyorum. Rakip takımı analiz ettiğiniz zaman kimle hücum yaparlar, kim koşu yapar, ona kim cevap verir? Maalesef ben bunu gördüm. Aynı koşuları yaptı. Birbirinin kopyası koşular ve ikincisinde golü attı. Ben analizin doğru yapılmadığı gördüm. Oyun bir kaos oyununa dönmüş. Galler daha derli toplu oynuyor. Pas yapıyor, kenara iniyor, orta yapıyor. Ama Türkiye'nin öyle bir organizasyonunu ben görmedim! İlk 11 doğru mu yanlış mı, oyuncu değişiklikleri doğru mu yanlış mı? Ben buna takılmıyorum. Oynadığınız oyuna bakmak lazım. Hücum organizasyonu olarak, savunma olarak bir plan görmedim. Dolayısıyla iki maçta da hak edilmiş mağlubiyet..."

MERT AYDIN: ANALİZ YAPMAMIŞLAR, SABAHA KADAR GEYİK YAPMAMIŞLAR

Deneyimli gazeteci Mert Aydın ise şunları söyledi: "26 tane oyuncumuz var, bunların 15'i yurt dışında oynuyor. Ama ilk 11'imiz Türkiye Ligi'nin bile altında bir oyun oynuyor. İrfan Can oynasaydı ne değişecekti, ben çok emin değilim! İngiltere'de benim konuştuğum herkes 'rahat yenersiniz' diyordu. Galler'in hocası aslında hocası da değil. Kulüp kariyeri alt ligler olan bir adam. O adam analizi yapmış da bizim dünya üçüncüsü, Beşiktaş'la Şampiyonlar Ligi'nde tarih yazmış Şenol Güneş hoca ve ekibi ne analiz yapmış, ne babaliz yapmış, hiçbir şey yapmamış! Sanki Serkan Korkmaz'la ben takımı çalıştırmışız, sabaha kadar geyik yapmışız. Çocuklara da çıkın oynayın demişiz."

A Milli Takım iyi bir hazırlık dönemi geçirmemiş! Taktik yok, analiz yok, yine hüsran var! ile ilgili etiketler EURO 2020 Galler A Milli Takım serkan korkmaz bülent korkmaz
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.