A Milli Takım formaları neden pahalı? Açıklıyoruz... / VİDEO

A Milli Takım formalarının neden pahalı olduğunu 2002 yılında Dünya Futbol Şampiyonası'nda üçüncü olan Türk Milli Takımı'nın efsane menajeri Can Çobanoğlu açıkladı!

A Milli Futbol Takımının UEFA Uluslar Ligi ve 2020 Avrupa Şampiyonası elemelerinde iç saha ve deplasmanda giyeceği formalar yenilendi. Formalar ilk kez 23 Mart’ta İrlanda Cumhuriyeti ile Antalya Stadyumu’nda oynanacak maçta giyilecek.

Geleneksel kırmızı göğüs bantlı tasarıma sahip formalarda hızı simgeleyen gölgeli tasarım unsurları yer alırken, Ay-Yıldızlı arma, kalbin tam üstünde yer aldı. Ayrıca formanın yaka arkasına da ay-yıldız detayı eklendi.

Öte yandan daha önceki sezonlar da tartışmalara neden olan Türkiye A Milli Takım formasının yeni tasarımı görücüye çıkarılmasıyla fiyat tartışması başladı. Formalar için belirlenen fiyatlar tepki çekti. Maç forması 299.90 TL’ye satışa sunuldu.

gergreger

NEDEN BU KADAR PAHALI?

2002 yılında Dünya Futbol Şampiyonası'nda üçüncü olan Türk Milli Takımı'nın efsane menajeri Can Çobanoğlu forma fiyatları ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Milli Takım formalarının Adidas markasından Nike'a geçiş sürecinin de bizzat içinde bulunan isimlerden olan Çobanoğlu, forma fiyatlarıdaki artışın sorumlusu olarak Türkiye Futbol Federasyonunu suçladı.

HER ŞEYİN NEDENİ "BEDAVA FORMA" MI?

Federasyonun, üretici firmadan bedava dağıtılmak üzere talep ettiği "promosyon" formaların adedinin piyasaya sürülen formaların satış fiyatlarına direkt etkide bulunduğunu dile getiren Can Çobanoğlu şöyle konuştu;

"300 lira çok büyük bir para, milli takım formasını alanın evinde, tuttuğu takımın da forması var iki forma alacak! Siz TFF olarak kendinizin kullanacağı bedava verilecek, (buna "promosyon" falan derler ama biz "bedava" deriz) kaç parça forma alacağınız çok önemli.. Bunun içinde sizin alacağınız 300 bin, 250 bin... Parça adedi arttıkça, formanın üretici firmaya maliyeti de artıyor. Tabii o da satabileceği forma adedini aşağı yukarı bildiği için, bir yıl önceden düşündüğü, planladığı için kendisine bir maliyet marjı koyuyor...

Yani sizin bedava alacağınız parça, artı satılabilir forma adedinin için fiyat politikası belirliyor. Forma fiyatını aşağı düşürmenin iki yolu var; bir tanesi futbol federasyonunun üreticiden aldığı bedava forma, şort... Bunların sayısını biraz azaltırsanız... Ya TFF kaç parça alıyorsa onun sayısını azaltmalı veya formada aldığı sponsorluk parası neyse onu biraz aşağı çekmeli ya da kendisi de sponsor olup bu tip formaların vatandaşlarla ulaştırmanın yolunu bulmalı daha ucuz olması için sübvanse etmeli." / SuperHaber

frkfregreghh

A Milli Takım formaları neden pahalı? Açıklıyoruz... / VİDEO ile ilgili etiketler TFF Türkiye A Milli Takım forma 300 tl
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.