A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024'deki muhtemel rakipleri belli oldu!

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2024 Avrupa Şampiyonası'nda eleme maçları heyecanında sona yaklaşıldı. A Milli Futbol Takımı'nın muhtemel rakipleri netlik kazandı.

EURO 2024 Elemelerinin son haftasının ilk gününde; A, F, G ve J gruplarında karşılaşmalar tamamlandı.

F Grubu'nda Belçika'nın, konuk ettiği Azerbaycan'ı 5-0 yendiği maçta, Romelu Lukaku 4 gol kaydetti. Bu galibiyetle Belçika, grubu lider bitirdi.

G Grubu'nda Macaristan, konuk ettiği Karadağ'ı 3-1 yenerek grubu lider bitirirken Sırbistan ise evinde Bulgaristan ile 2-2 berabere kalarak, grubu ikinci sırada bitirdi ve finallere yükseldi. Sırbistan'da Fenerbahçe'nin futbolcusu Dusan Tadic, 90 dakika oyunda kalarak bir asist kaydetti.

J Grubu'nda ise Portekiz sahasında konuk ettiği İzlanda'yı 2-0 mağlup etmeyi başardı. Portekiz'e galibiyeti getiren golleri Bruno Fernandes ile Ricardo Horta kaydetti. EURO 2024'ü daha önce garantileyen Portekiz, grubunu 10'da 10 yaparak lider tamamladı. 

Alınan sonuçlar şöyle:

A Grubu:

İskoçya 3 - 3 Norveç

İspanya 3 - 1 Gürcistan

F Grubu:

Belçika 5 - 0 Azerbaycan,

İsveç 2 - 0 Estonya

G Grubu:

Macaristan 3 - 1 Karadağ

Sırbistan 2 - 2 Bulgaristan

J Grubu:

Portekiz 2 - 0 İzlanda

Bosna Hersek 1 - 2 Slovakya

Lihtenştayn 0 - 1 Lüksemburg

MUHTEMEL RAKİPLER DE BELLİ OLDU

Galler'le oynanacak maçta grup liderliği için sahaya çıkacak Bizim Çocuklar'ın dev organizasyondaki muhtemel rakipleri de belli oldu. Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2024 Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı elde eden ülkeler şu şekilde:

Almanya (Ev sahibi)

Fransa 

Belçika

Portekiz

İskoçya

İspanya

Türkiye

Avusturya

İngiltere

Macaristan 

Slovakya

Arnavutluk

Danimarka

Hollanda 

Romanya

İsviçre

Sırbistan

A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024'deki muhtemel rakipleri belli oldu! ile ilgili etiketler Türkiye Almanya Euro 2024 Avrupa Şampiyonası
GÜNÜN VİDEOSU

Fenerbahçeli futbolculardan Samandıra'da galibiyet üçlüsü!

Süper Lig'in 37. hafta maçında Fenerbahçe deplasmanda Galatasaray'a konuk oldu. Dev derbiyi Sarı-Lacivertliler 1-0 kazanarak şampiyonluk şansını son haftaya taşıdı. Fenerbahçe'de Mert Hakan Yandaş, Samandıra'ya gelen taraftarlara galibiyet üçlüsü çektirdi.