92 yıllık liderlik çip krizi ile bitti: Toyota, ABD'de birinci marka

Geçtiğimiz yıl ABD’de Toyota en çok araç satışı yapan marka olurken, General Motors 1931'den bu yana ilk defa birinciliği kaybetti.

General Motors  (GM)1931'den beri ilk defa ABD geneli araç satışında ikinci sırayı alırken, pandemi döneminde yaşanan tedarik aksaklıkları ve çip krizi sürecini daha iyi yöneten Toyota liderliği devraldı.

Toyota 2021’de önceki yıla kıyasla satışlarını yüzde 10,4 oranında artırarak 2,3 milyona yükseltirken, GM yaklaşık yüzde 13 azalışla 2,2 milyon araç satışı gerçekleştirdi.

Toyota'nın Kuzey Amerika faaliyetlerinde yöneticilik görevi üstlenen Jack Hollis konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede “General Motors’u geçtik. Ancak bu hedefimiz değil, bunu sürdürülebilir bir durum olarak görmüyoruz.” görüşünü paylaştı.

1931’den bu yana ABD’nin en fazla araç satışı yapan markası olan GM, 92 yıl süren liderliğinin ardından ikinci sıraya gerilemiş oldu. Borsalarda işlem gören GM hisseleri, çip krizinin hafifleyeceği açıklamasının ardından bu hafta içi hisse başına yaklaşık 66 dolar ile bir yılın en yüksek değerini yakalamıştı.

92 yıllık liderlik çip krizi ile bitti: Toyota, ABD'de birinci marka ile ilgili etiketler ABD Otomobil Toyota General Motors
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.