90'lık dedeler huzurevinde tartıştı! Mahkeme heyeti ayaklarına gitti...

Bursa İnegöl'de huzurevinde yaşayan 90 yaşındaki dedeler mahkemelik oldu. Yaşları nedeniyle duruşmaya katılamayan A.A. ve N.Y.’nin ifadesini, mahkeme heyeti huzurevine giderek aldı.

Adalet Bakanlığınca, adalete erişimin güçlendirilmesi ve eşit bir şekilde sağlanması amacıyla engelli, yaşlı ve yatağa bağımlı hastalara ilişkin yürüttüğü ‘evde adalet hizmeti’ memnuniyeti arttırıyor.

Adalet hizmetlerinde yargıya güvenin arttırılmasına da katkı sağlayan ‘evde adalet hizmeti’ uygulamasının bir örneği Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde de gerçekleşti.

DEDELERİN TARTIŞMASI BÜYÜDÜ, MAHKEMEYE TAŞINDI

Yeniceköy Mahallesinde bulunan Fatma Göztepe Huzurevinde kalan 89 yaşındaki mağdur sanık A.A. ile 94 yaşındaki N.Y. 25 Nisan 2022’de tartıştı. Tartışmanın büyümesiyle konu mahkemeye taşındı. İnegöl 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmekte olan davanın 29 Eylül 2022 tarihli duruşmasında, tarafların yaşları nedeniyle duruşmaya katılmaları mümkün olmadığından adli sürece katılabilmeleri amacıyla mahkeme heyeti hazırlıklarını yaparak huzurevine gitti. Mağdur sanıkların savunmaları mahkeme salonu yerine ikametleri olan huzurevinde alındı. Duruşma 25 Ekim tarihine ertelendi.

90'lık dedeler huzurevinde tartıştı! Mahkeme heyeti ayaklarına gitti...

 

MAHKEMEYE GİDEMEYEN VATANDAŞLAR EVLERİNDE DİNLENİYOR

Adalete erişimin güçlendirilmesine yönelik uygulamaların yaygınlaştırılması ve erişilebilir adaletin eşit bir şekilde sağlanması amacıyla engelliler, yaşlılar ve yatağa bağımlı hastalara ilişkin adli süreçlerin adliyelere gelmelerine gerek duyulmaksızın bulundukları yerlerden doğrudan ya da görüntülü iletişim teknolojileri kullanılarak yürütülmesi hedefleniyor. Ceza Muhakemesi Kanunu da hastalık veya engelleri nedeniyle duruşmaya katılması mümkün olmayan vatandaşların, mahkemelerce evlerinde dinlenebilmesine imkan sağlanıyor.

90'lık dedeler huzurevinde tartıştı! Mahkeme heyeti ayaklarına gitti... ile ilgili etiketler Bursa hakim savcı mahkeme heyet huzurevi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.