900 yıllık Türk-İslam tarihinin görüleceği tek yer

900 yıllık tarihiyle ülkemizin en önemli ticaret merkezleri arasında yer alan Tokat'taki Sulu Sokak, 900 adımda 900 yıl konseptiyle yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya hazırlanıyor. Tarihi motiflerin süslediği bölgede, deve heykelleri ile İpek Yolu'nu kullanan kervanlar yeniden canlandırılıyor.

Tokat'ta bulunan Sulu Sokak, 9 asır öncesinin en önemli ticaret merkezlerinden. Tokat Belediyesi, İpek Yolu üzerinde bulunan bölgede tarihi iklimi yeniden canlandırmak için harekete geçti.

Sulu Sokak, restorasyon çalışmaları kapsamında asırlık motiflerle donatılıyor.

Arasta, han, medrese ve camilerin bulunduğu çarşı, araç trafiğine kapatılarak tarihine uygun bir görünüm kazanıyor.

900 ADIMDA 900 YIL

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, "Biz buraya '900 adımda 900 yıl' diyoruz zira her yüzyıla ait eserlerin olduğu ve o eserleri insanların 900 adımda gezebildiği önemli bir mekandayız" dedi.

Sokakta deve figürlerinden oluşturulan kervan ise dikkat çekiyor. 15 ve 16'ncı yüzyılda deve kervanlarıyla yapılan ticareti simgeleyen heykeller cadde üzerine yerleştirildi.

900 YILLIK TÜRK-İSLAM TARİHİNİN GÖRÜLECEĞİ TEK YER

Öte yandan söz konusu noktayı sosyal medya hesabından paylaşan tarihçi yazar Erhan Afyoncu, ''900 adımda 900 yıllık Türk-İslam tarihinin görüleceği tek yer: Tokat- Sulu sokak'' ifadelerini kullandı. 

900 yıllık Türk-İslam tarihinin görüleceği tek yer

900 yıllık Türk-İslam tarihinin görüleceği tek yer - Resim : 2

900 yıllık Türk-İslam tarihinin görüleceği tek yer ile ilgili etiketler Tokat turizm Sulu Sokak 900 sene Türk İslam
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.