9 Rus askeri nakliye uçağı daha asker ve teçhizatla Kazakistan'a indi!

Rusya Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamayla 9 Rus askeri nakliye uçağının askerler ve hava kuvvetleriyle birlikte Almatı Havalimanı'na indiğini duyurdu. Kazakistan hükümeti, ülkesinde iç karışıklık çıkmasının ardından Rus ve Ermeni askerlerini ülkesine davet ederek protestoları kontrol almaya çalışıyor.

'Kazakistan, Kazak hükümetinin onayıyla Rusya tarafından işgal ediliyor' yorumlarına sebep olan tartışmalı kararın ardından Kazak hükümeti, Almatı havalimanında Rus ordusuna ait 9 kargo uçağını ve içindeki Rus askerlerini karşıladı. 

Kazakistan için Ukrayna senaryoları konuşulmaya devam ederken, NATO ve Rusya arasında, Ukrayna'nın aksine Rusya'nın elinin daha güçlü olduğu yeni bir cephe açılmış gibi görünüyor. 

Ülkede durum sakinleşmiş gibi görünse de, Kazakistan yakın zamanda durulacağa benzemiyor.
 

 

9 Rus askeri nakliye uçağı daha asker ve teçhizatla Kazakistan'a indi! ile ilgili etiketler Rusya Kazakistan asker uçak kargo
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.