9 ayda 7 Rus diplomat ölü bulundu!

Rusya'nın Sudan Büyükelçisi Migayas Şirinskiy, önceki gün Sudan'ın başkenti Hartum'da konutunun yüzme havuzunda ölü bulundu. Gazete Habertürk'ün derlediği habere göre Şirinskiy, son 9 ayda ölen 7'nci diplomat oldu. Ölümlerin ABD başkanlık seçimlerinden sonra meydana gelmesi dikkat çekici...

8 KASIM - SERGEY KRİVOV (63)

1_1
Rusya'nın New York Konsolosluğu'nda koruma olan Sergey Krivov (63) ABD'de başkanlık seçimlerinin gerçekleştirildiği 8 Kasım'ın sabahında görevi başında ölü bulundu. Önce "Çatıdan düştü", ardından "Kalp krizi geçirdi" ve sonunda "Başına darbe aldı" denildi.

20 ARALIK - ANDREY KARLOV (62)

2_1
Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi Andrey Karlov, 20 Aralık'ta Ankara'da bir fotoğraf sergisinin açılışında konuşurken Ankara Çevik Kuvvet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Mevlüt Mert Altındaş tarafından öldürüldü.

20 ARALIK - PETR POLŞİKOV (56)

3_1
Andrey Karlov ile aynı gün üst düzey başka bir Tuş diplomat Polşikov, Moskova'daki evinde ölü bulundu. Yüzünde bir yastık vardı. Rusya Dışişleri "Olay kaza" açıklamasını yaptı.

8 OCAK - ANDREY MALANİN (54)

4_1
Rusya'nın Atina Büyükelçiliği'nde görevli Malanin, elçiliğe günlerce gitmeyince evine giren polislerce ölü bulundu. Ölümün doğal sebeplerle gerçekleştiği öne sürülse de soruşturma hala sürüyor.

26 OCAK - ALEKSANDR KADAKİN (67)

5_1

Rusya ile Hindistan arasında son dönemdeki yakınlaşmanın mimarı Yeni Delhi Büyükelçisi Kadakin, Cumhuriyet Günü törenine katılacağı gün öldü. Büyükelçinin "Geçirdiği kısa bir hastalığın hemen ardından kalp yetmezliğinden öldüğü" açıklandı.

20 ŞUBAT - VİTALİ ÇURKİN (64)

6_1

ABD'nin Suriye bölgesine ilişkin politikalarına yönelik sert sözleriyle hatırlanan Rusya'nın BM Daimi Elçisi Vitali Çurkin, 20 Şubat'ta kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

9 ayda 7 Rus diplomat ölü bulundu! ile ilgili etiketler Rus ABD diplomat
GÜNÜN VİDEOSU

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı.