80 yıl önceki Leningrad kuşatmasınan sağ kurtulmuştu: Savaş karşıtı gösteride gözaltına alındı

Rusya'da gerçekleşen savaş karşıtı protestolarda çarpıcı bir an yaşandı. Rusya'nın St. Petersburg kentindeki protestoya katılan ve 80 yıl önceki Leningrad kuşatmasından sağ kurtulan Yelena Osipova gözaltına alındı. Ospiva "Bu savaşa gitme oğlum! Ve askerler silahlarınızı bırakın, gerçek birer kahraman olun! Vurmayın!" "Tüm dünyada eş zamanlı olarak nükleer silahlar yok edilsin" yazılı pankartlar taşıyordu.

Rusya'nın St. Petersburg kentinde Ukrayna işgaline karşı düzenlenen protestolarda gözaltına alınanlar arasında, Leningrad Kuşatması'ndan sağ kurtulan Yelena Osipova da vardı. Osipova, eyleme "Tüm dünyada eş zamanlı olarak nükleer silahlar yok edilsin" ve "Bu savaşa gitme oğlum! Ve askerler silahlarınızı bırakın, gerçek birer kahraman olun! Vurmayın!" yazılı pankartlarla katıldı.

80 yıl önceki Leningrad kuşatmasınan sağ kurtulmuştu: Savaş karşıtı gösteride gözaltına alındı

Osipova'nın savaş karşıtı diğer eylemciler tarafından alkışlanırken polis tarafından gözaltına alındığı görüntüler tepki çekti.

80 yıl önceki Leningrad kuşatmasınan sağ kurtulmuştu: Savaş karşıtı gösteride gözaltına alındı - Resim : 2

80 YIL ÖNCE LENİNGRAD KUŞATMASINDA NE OLMUŞTU?

Leningrad kuşatması tam 3 yıl sürdü. 1 milyondan fazla insan kuşatma sırasında öldü. 1941'de başlayan ve şimdiki adı St. Petersburg olan Leningrad şehrinin sakinleri kuşatmanın sürdüğü 872 gün boyunca Nazilerin neredeyse her gün düzenlediği bombardımanlar ve açlıkla karşı karşıya kaldı. Kuşatma nedeniyle gıdasız kalan 2,5 milyon kişi yaşam mücadelesi veriyordu. 1942'de döşenen Ladoga Gölü üzerinden geçen 'Yaşam yolu' aracılığıyla kadın ve çocuklar tahliye edilip gıda ürünleri şehre ulaştırılarak hayatta kalabildi.

80 yıl önceki Leningrad kuşatmasınan sağ kurtulmuştu: Savaş karşıtı gösteride gözaltına alındı ile ilgili etiketler Rusya protesto Gözaltı yaşlı kadın lelningrad kuşatması Yelena Osipova st. petersburg
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.