8 yaşındaki çocuğa Koronavirüs aşısı yapıldı

ABD'de büyük bir ihmal sonucu 8 yaşındaki çocuğa Koronavirüs aşısı yapıldı. Skandal durum, yetkililerin yaptığı açıklamaya göre personel hatası. Listeleri karıştıran çalışanlar sebebiyle 8 yaşındaki çocuk aşı olacaklar listesine girdi ve 3 bin 800 kişiyle birlikte Koronavirüs aşısı oldu. 

ABD'nin Teksas eyaletinde yetkililerin listeleri karıştırması sonucu 8 yaşındaki çocuk Koronavirüs aşısı oldu. Listelerin karışması sonucu babanın internet sitesi üzerinden kayıt yaptırabildiği ve kendisine QR kodu verildiği için oğlunun aşılanabildiği düşünülüyor.

HATALI SAĞLIK ÇALIŞANI TESPİT EDİLECEK

Grand Prairie İtfaiye Teşkilatı'nın başındaki Rober Fite, çocuğun tesiste bulunan 3 bin 800 kişiyle birlikte aşılandığını doğruladı.Fite, aşıyı yapan sağlık çalışanını tespit edip bu sorunun nasıl ortaya çıktığını araştıracaklarını söyledi.

18 YAŞINDAN KÜÇÜK OLDUĞU FARK EDİLMEMİŞ

İtfaiye şefi Rober Fitekonuyla ilgili açıklamasında, "(Baba ve oğul) arabadalar, ellerinde aşı kodları var. Sağlık görevlisi de o gün diğer binlerce insana yaptığı gibi onlara da aşı uyguluyor. Çocuğun 18 yaş altı olduğunu fark etmiyor." dedi.

AŞI SİSTEMİNE GİRİP KAYIT YAPTIRMIŞ

Fife ayrıca, "Eğer bir kişi sistemden kod almışsa kimin kayıt yaptırıp kimin kayıt yaptıramayacağını anlamış olduklarını farz ediyoruz. Fakat 18 yaş altı biri nasıl sisteme kayıt olabiliyor, bununla ilgili sorularımız var tabii ki" dedi.

"İNSAN HATASI"

Oquendo'ysa Dallas County Tıp Birliği ve Pediatri Birliği'ne durumu haber verdiğini belirterek "Bir sonraki adımımızı planlamaya çalışıyoruz" dedi. Dallas County yargıcı Clay Jenkins, olayın "insan hatasıyla" gerçekleştiğini belirtti:

PERSONELLER LİSTEYİ KARIŞTIRMIŞ

Mağdur çocuk, aşılanmaya uygun olmayan listesine alınmıştı. Personel hatası nedeniyle bu liste 50 yaş altı aşılanabilir kişilerin listesiyle karıştırılmış, 18 yaş altı kişilerin isimleri listeden çıkarılmamış.

Jenkins, "Benzer bir durumun tekrarlanmamasını sağlamak için IT birimimizin üçüncü parti şirketle görüşmeleri sürüyor. Sistemi tamamen otomatikleştirmeye çalışıyoruz" dedi.

ABD'de Moderna ve Johnson & Johnson'ın aşıları yalnızca 18 yaş ve üstü kişilere uygulanırken, Pfizer aşılarıysa 16 yaş ve üzerine uygulanıyor.

8 yaşındaki çocuğa Koronavirüs aşısı yapıldı ile ilgili etiketler ABD koronavirüs aşısı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.