8 madencinin öldüğü Şırnak'ta flaş gözaltılar...

17 Ekim'de meydana gelen ve 8 işçinin ölümü ile sonuçlanan maden faciasının yaşandığı Şırnak ve ilçelerinde 19 kömür ocağı işletmecisi gözaltına alındı. İşletmecilerinin PKK'ya finansal destek sağladığı iddia edildi...

İl Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı ekipleri, sabah saatlerinde Şırnak Kömür Ocakları Bölgesi'nde geçmiş dönemlerde ruhsatsız olarak kömür çıkaran işletmecilere operasyon düzenledi.

Habertürk Haber Merkezi'nden Melih Yiğit'in haberine göre; İl merkezi, Cizre, Silopi ve Uludere ilçelerindeki operasyonda 19 kişi gözaltına alınırken şüphelilerin terör örgütü PKK'ya finans desteği sağladığı iddia edildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı ekiplerince, bugün saat 06.00'dan itibaren il merkezi, Cizre, Silopi ve Uludere ilçelerinde eş zamanlı olarak "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanuna Muhalefet' kapsamında kömür ocakları bölgesinde geçmiş dönemlerde ruhsatsız kömür çıkarma faaliyetlerinde bulundukları ve PKK/KCK terör örgütüne finans sağladıkları değerlendirilen kömür ocakları işletmecilerine operasyon düzenlendi.

Operasyonda gözaltına alınan 19 şahısla ilgili adli işlemler sürdüğünün kaydedildiği açıklamada Terörizmin finansmanının önlenmesine yönelik yürütülen operasyonlara aralıksız devam edileceği vurgulandı.

Şırnak'ta kaçak faaliyet gösteren bir kömür ocağında 17 Ekim'de yaşanan göçükte 8 işçi hayatını kaybetmişti.

8 madencinin öldüğü Şırnak'ta flaş gözaltılar... ile ilgili etiketler Şırnak kömür ocakları gözaltılar maden faciası
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.