7,3'lük depremin yaptığı yıkım gün ağarınca ortaya çıktı! Ölü sayısı 200'ü geçti...

Merkez üssü Irak'ın dışında İran, Türkiye, Suriye, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Azerbaycan'da hissedilen depremde Irak'ta 7, İran'da ise 328 kişinin öldüğü, 2.500 yaralandığı açıklandı. Çok sayıda kişi ise hâlâ enkaz altında... Deprem haberi duyulur duyulmaz Türkiye yardıma koştu, ilk kurtarma ekipleri Irak'ın Süleymaniye kentine ulaştı. Yardım TIR'ları da yolda.

Irak-İran sınırında gerçekleşen ve bu iki ülkeyle birlikte Türkiye, Suriye, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Azerbaycan'da da hissedilen 7.3 büyüklüğündeki depremde, can kaybı artıyor.

Irak'ın İran sınırına yakın Halepçe kenti yakınında meydana gelen deprem nedeniyle İran'da hayatını kaybedenlerin sayısı 300'ü aştı.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tesnim'e açıklamalarda bulunan Kermanşah Eyaleti Afet Yönetimi Genel Müdürü Rıza Mahmudi, deprem nedeniyle eyalet genelinde hayatını kaybedenlerin sayısının 328'e çıktığını belirtti.

Mahmudi, depremde yaralanan 2 bin 504 kişinin de eyalet ve civar kentlerdeki hastanelerde tedavi altına alındığını kaydetti. Kirmanşah'ta 3 günlük yas ilan edildiği bildirildi.

deprem2

Şiddetli sarsıntının merkez üssü Süleymaniye ile halepçe'nin kesiştiği nokta. Gün ağardıktan sonra çekilen ilk fotoğraflar gelmeye başladı. İran, depremin büyüklüğünü 7.6 olarak verdi. ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu ise depremin 7.2 büyüklüğünde olduğunu bildirdi.

deprem3

07.30: Sınırın Irak tarafında ise en az 7 kişi yaşamını yitirdi. Deprem en çok Süleymaniye'nin köylerinde hasara yol açtı.

Yerel medya, Süleymaniye'nin Derbendihan ilçesinde ilk belirlemelere göre 50 kişinin yaralandığını aktarıyor. İlçeden yardım talepleri geliyor.

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, Erbil'de bir alışveriş merkezinde depreme yakalananların can havliyle dışarıya kaçtığı görülüyor.

afad_

ARAMA KURTARMA EKİPLERİ SÜLEYMANİYE'YE HAREKET ETTİ

Irak'taki 7,3 büyüklüğündeki depremin ardından AFAD koordinasyonuyla arama kurtarma ve medikal müdahale birimlerinden oluşturulan ekip, askeri kargo uçağıyla Süleymaniye kentine hareket etti.

TÜRKİYE YARDIMA KOŞTU

07.20: Kızılay ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) deprem haberi duyulur duyulmaz harekete geçti. İlk arama kurtarma ekibi, Irak'ın Süleymaniye kentine ulaştı.

Twitter hesabında bir videoya yer veren Kızılay, "Ekiplerimiz Irak'ta yaşanan depremin ardından ihtiyaç malzemelerini, depremzedelere ulaştırılmak üzere nakliye araçlarına yüklemeye devam ediyor" mesajını paylaştı.

Kızılay'ın Elazığ'daki depolarından 3 bin çadır, 10'ar bin battaniye, yatak ve mobil mutfak malzemesi TIR'larla yola çıktı.

Kızılay yetkilileri, çalışmaların aralıksız devam edeceği bilgisini verdi.

07.10: Türkiye'de sarsıntının hissedildiği iller Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Batman, Hakkari, Van ve muş.

Diyarbakır'da deprem anında vatandaşlar sokağa çıktı.

07.05: Deprem Suudi Arabistan ve Kuveyt'te de hissedildi. Suudi Arabistan Jeolojik Araştırma Kurumu, Twitter hesabından ülkenin kuzeydoğu ile doğusundaki bazı bölgelerde depremin hissedildiğini duyurdu. Ülkede herhangi bir hasar yok.

Kuveyt'te ise sarsıntıyla birlikte insanlar paniğe kapılıp sokaklara fırladı. Bazı bölgelerde halk geceyi sokakta geçirdi.

7,3'lük depremin yaptığı yıkım gün ağarınca ortaya çıktı! Ölü sayısı 200'ü geçti... ile ilgili etiketler Türkiye İran Suudi Arabistan Suriye Kızılay AFAD ırak deprem kuveyt
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.