72 ev korona karantinasına alındı

Koronavirüste vaka sayılarının tırmanış gösterdiği illerden Şanlıurfa'nın 10 ilçesinde 72 evde koronavirüs karantinası başlatıldı. Son dakika haberine göre daha önce karantinaya alınan 22 evdeki uygulama ise sona erdirildi.

Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan son dakika açıklamasına göre, kent merkezi ve ilçelerinde yaşayan bazı vatandaşların Kovid-19 testlerinde hastalığa yakalandıkları ortaya çıktı. Testlerin pozitif çıkması üzerine bu kişilerin evlerine yönelik İl Hıfzıssıhha Kurulunca karantina kararları alındı.

Salgınla mücadele kapsamında alınan kararlar doğrultusunda, Haliliye'de 27, Karaköprü'de 12, Eyyübiye'de 11, Viranşehir'de 9, Hilvan'da 6, Birecik'te 2, Siverek'te 2, Bozova, Ceylanpınar ve Suruç ilçesinde birer farklı ev karantina altına alındı. 

Bu arada, kentteki 22 evde daha önce uygulanmaya başlanan karantina ise 14 günlük sürenin tamamlanmasının ardından sona erdirildi.

72 ev korona karantinasına alındı ile ilgili etiketler Şanlıurfa Karantina hıfzısıhha
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.