70 milyar dolar! Şırnak petrolün başkenti olacak

Şırnak’taki Gabar dağında bulunan yüksek kalitede ve miktardaki petrolün ardından Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), bu ile bölge müdürlüğü kurdu. Müdürlük Şırnak Valiliği binasında hizmet vermeye başladı. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Şırnak Valisi Osman Bilgin, TPAO Şırnak Bölge Müdürlüğüne vekaleten atanan Oğuz Şahin'i makamında kabul ettiği toplantıda önemli bir yorum yaptı.

70 milyar dolar! Şırnak petrolün başkenti olacak

HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

Bilgin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bölge müdürlüğünün kent için hayırlı olmasını dileyerek, "Şırnak'ta hiçbir şey artık eskisi gibi olmayacak. Şırnak petrolün ve ekonominin başkenti olacak. Bölge müdürümüze başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.

Konu hakkında açıklama yapan TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin de; "70 milyar dolarlık toplam değeri var diyebiliriz. Arap petrolü kalitesinde bir petroldür. Komşularımızda çok yüksek verimlilikte çıkarılan petrol var. Biz onun merkezini bulduk." ifadelerini kullanmıştı.

70 milyar dolar! Şırnak petrolün başkenti olacak ile ilgili etiketler ekonomi Şırnak Petrol
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.