7 Mart Çarşamba reyting sonuçları ne oldu?

7 Mart Çarşamba reyting sonuçları ne oldu? Çarşamba akşamları izleyiciler güzel diziler sebebiyle ekranlara kilitleniyor. Diriliş Ertuğrul'un mu Sen Anlat Karadeniz'in mi birinci olduğu vatandaşlarımız tarafından merak ediliyor. İzleyici ölçümü bir izleyici topluluğunda kaç kişi olduğunun ölçümüdür. Genelde radyo dinleyicileri ve televizyon izleyicileri için düşünülse de, gazete ve dergi okuyucuları ve Web sitesi kullanıcıları için de geçerlidir. Peki, reyting sonuçları ne oldu? İşte, 7 Mart Çarşamba reyting sonuçları...

7 Mart Çarşamba reyting sonuçlarını haberimizde bulabilirsiniz... Diriliş Ertuğrul ve Sen Anlat Karadeniz'in reyting durumu vatandaşlarımız tarafından merak ediliyor. Günlük tutma, bu sahada bilgi kaydetmekte kullanılan ilk, ve yakın zamana kadar tek, yöntemdi. Ancak, hataya, unutkanlığa ve sübjektifliğe meyilli bir yöntemdir bu. İzleyiciler gerçekten izledikleri programları değil, izlemiş olmaları gereken programları beyan etme eğilimi gösterebilirler. Ayrıca okuma yazma bilmek gereklidir. Bilgilerin toplanması ve rapor edilmesi elektronik izlemeye göre zahmetlidir. Peki, reyting sonuçları ne oldu? İşte, 7 Mart Çarşamba reyting sonuçları...

7_Mart_carsamba_reyting_sonuclar_Dirilis_Ertugrul_Sen_Anlat_Karadeniz_reytingleri_sfafas

İŞTE 7 MART REYTİNG SONUÇLARI

7 Mart 2018 reyting sonuçları açıklandı.

Total puan türünde 37.08 share alan Sen Anlat Karadeniz birinci, 30.86 share alan Diriliş Ertuğrul ikinci oldu. AB puan türünde 41.57 share alan Diriliş Ertuğrul birinci, 23.48 share alan Sen Anlat Karadeniz ikinci oldu. ABC puan türünde 37.39 share alan Diriliş Ertuğul birinci, 29.03 share alan Sen Anlat Karadeniz ikinci oldu. Geçtiğimiz hafta yayınlanan sonuçlarda 28 Şubat Çarşamba günü reyting sonuçları belli oldu. Total'de ATV'nin sevilen dizisi Sen Anlat Karadeniz 37.24 share ile zirvede yer aldı. İkinci sırada 29.2 share ile TRT 1'de ekrana gelen Diriliş Ertuğrul yer alırken, üçüncü sırada ise 25.06 share ile Sen Anlat Karadeniz (ÖZET) yer aldı. Pazartesi yayınlanan sonuçlarda Total puan türünde 21.16 share alan Çukur birinci, 20.27 share alan Söz dizisi ikinci oldu.

AB puan türünde birinci sırada 26.66 share alan Çukur dizisi, 14 share alan Söz üçüncü sırada yer aldı. ABC puan türünde 26.64 share alan Çukur zirvenin sahibi oldu. İkinci sırada ise 16.28 share alan Söz ikinci sırada yer aldı.

DÜN EN ÇOK HANGİ PROGRAMLAR İZLENDİ?

7 Mart reyting sonuçları açıklandı. Total puan türünde 37.08 share alan Sen Anlat Karadeniz birinci, 30.86 share alan Diriliş Ertuğrul ikinci oldu. AB puan türünde 41.57 share alan Diriliş Ertuğrul birinci, 23.48 share alan Sen Anlat Karadeniz ikinci oldu. ABC puan türünde 37.39 share alan Diriliş Ertuğul birinci, 29.03 share alan Sen Anlat Karadeniz ikinci oldu.

İşte reyting listeleri...

7_Mart_Carsamba_reyting_sonuclar

7_Mart_Carsamba_reyting_sonuclar2

7_Mart_Carsamba_reyting_sonuclar3

DİRİLİŞ ERTUĞRUL'UN KONUSU NEDİR?

Moğollarla zorlu bir mücadele veren Ertuğrul Bey, kutlu davasının peşinden gidebilmek için kardeşlerinden ayrılmak zorunda kalmıştı. Ertuğrul Bey’e inanan Kayılar, bu ayrılığın ardından yollara düştüler. Çetin geçen koşullarda Karacadağ sınırlarına kadar ilerleyen Kayıları burada bambaşka bir dünya bekliyordu. Yeni yurtları onlara farklı bir iklim, farklı topraklar ve farklı insanlar sunacaktı. Ertuğrul Bey, kutlu davasına giden yolda daha güçlü ve daha acımasız düşmanları olacağının farkındaydı. Peki, yeni düşmanlarını alt edebilmek için kılıcının keskinliği yetecek miydi?

Ertuğrul Bey artık başka bir dünyadaydı. Ve bu dünya da at koşturmak daha çok akıl, cesaret ve sabır istiyordu.

Karşısına daha güçlü ve daha acımasız olarak çıkan Tapınakçılar, Ertuğrul Bey’i zafer için yeni yöntemler bulmaya zorlayacaktı. Zira Tapınakçıların gizli eli olan Simon bir kılıç darbesiyle öldürülemeyecek kadar zeki ve güçlüydü. Üstelik Simon yalnız da olmayacaktı. Ertuğrul Bey, Simon’a destek olan Müslümanları öğrendiğinde ne yapacaktı? Ertuğrul Bey, kılıçların sustuğu, akıl oyunlarının konuştuğu bir cehennemin içindeydi. Peki, aklı onu bu cehennemin ateşinden koruyabilecek miydi?

Karacadağ etekleri birçok Türkmen Obasına yurt olmuştu. Fakat aslen Tatar olan Çavdaroğlu Obası, aralarında en güçlü olanlarıydı. Bu güçlerini ise başarısızlığa tahammülü olmayan ve obayı demir yumrukla yöneten Candar Bey’den alıyorlardı. İktidarını yıllarca koruyan Candar Bey, en büyük imtihanını evlatlarıyla verecekti. Candar Bey’in büyük oğlu Ural’ın ihtirası obanın kaderini belirleyecekti. Çavdaroğlu ve Kayı Obası arasında yaşanacak gerilimi Candar Bey’in hamleleri durdurabilecek miydi? Ertuğrul Bey, Çavdaroğlu Obasından hiç beklemediği teklifler ve tehditler alacaktı. Peki, Kayılar ve Çavdaroğulları’nın yolu nerede ve nasıl kesişecekti? Ertuğrul’un vereceği her karar hem obanın kadınları hem de beyleri için yeni sonuçlara gebeydi.

Ertuğrul artık obanın beyi olmuştu. Obada yeni sorunlar baş göstermişti. Göç yolunda yorgun düşen Kayılar ülküleri ve nefisleri arasında sıkışıp kalmıştı. Onlar için bu imtihan hiç kolay olmayacaktı. Dışarıda düşmanlarıyla mücadele veren Ertuğrul Bey’i içerde ise yeni sorunlar bekliyordu. Göç yolunda sevdiklerinden ayrı düşen ve kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya kalan Kayılar birliklerini koruyabilecekler miydi?

İhanet, ihtiras ve akıl oyunlarıyla yüz yüze gelen Ertuğrul için tek hedef vardı. Bir milletin dirilişine vesile olmak…

7_Mart_carsamba_reyting_sonuclar_Dirilis_Ertugrul_Sen_Anlat_Karadeniz_reytingleri_dsafasfasfd

SEN ANLAT KARADENİZ'İN KONUSU NEDİR?

Nefise ve Tahir'in imkansız aşkını konu alan dizide, geçmişte para karşılığı satıldığı adamın zulmünden kaçıp çocuğuyla birlikte Karadeniz'e sığınan Nefes'le, onu koruduğu için ailesinin büyük tepkisiyle karşılaşan Tahir'in hikayesine yer veriliyor.

Dizinin yönetmen koltuğunda Osman Sınav, Emre Kabakuşak ve Yusuf Ömer Sınav oturuyor. Dizinin senaristliğini ise Ayşe Ferda Eryılmaz ve Nehir Erdem üstleniyor. Ulaş Tuna Astepe, İrem Helvacıoğlu, Mehmet Ali Nuroğlu, Sinan Tuzcu, Gözde Kansu ve Öykü Gürman'ın yer aldığı geniş oyuncu kadrosuyla da dikkat çekiyor.

7_Mart_carsamba_reyting_sonuclar_Dirilis_Ertugrul_Sen_Anlat_Karadeniz_reytingleri_dsafasfasfdsf

BÖRÜ DİZİSİNİN KONUSU NEDİR?

Dağ film serisine imza atan Alper Çağlar/Çağlararts ile Doruk Acar/Insignia ortaklığının, Star Yapım ile yeni ortaklığıyla hayata geçecek olan Börü merakla bekleniyor.

2014 baharında Türkiye. Sınırda düşmanların çoğaldığı, içeride tehlikeler çemberinin giderek daraldığı bir dönem. Türkiye Cumhuriyeti yakın tarihinin en büyük tehditleriyle karşı karşıya. Börü, vatan aşkı ile tutuşmuş yalnız kahramanların destanını anlatıyor.

BÖRÜ NEDİR?

Börü, eski Türkçe’den gelen sözlük anlamı ile kurt, yiğit, bahadır ve cesur anlamına gelmektedir. Kurt anlamına gelen bu ifade, mitolojik bir ifade de vermektedir. Yalnızca hayan olan kurt değil kutsal bir varlık olarak kabul edilen kurt için de kullanılmaktadır.

Eski Türklerde savaşçı kurt anlamına gelmektedir. Nihal Atsız'ın Bozkurtların Ölümü ve Bozkurtlar Diriliyor adlı eserlerinde sık sık bahsettiği, Kürşad'ın 40 çerisinden biri olan kadim Türk savaşçıdır. Türkçe'de bir çok anlam içeren kelimedir. Kimi zaman at üzerinde arkasını dönerek ok atabilen savaşçıları kimi zaman yiğit güreşçileri kimi zaman ise tanrı dağı eteklerinde gezdiğine inanılan gök tanrılarını ifade etmek için kullanılmıştır. Çin kaynaklı Ergenekon destanı yazıtlarında, Türklere yol göstermek için gökten gelen bozkurt tanrıyı ifade etmiştir. Türk mitolojisi'ne göre her yüzyılda ya da yarı yüzyılda bir gökten kut getiren gök mavisi büyük kurt anlamına da gelir.

7 Mart Çarşamba reyting sonuçları ne oldu? ile ilgili etiketler 7 mart çarşamba reyting sonuçları reyting sonuçları ne oldu? çarşamba reyting sonuçları
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.