7 Mart 2023 Başak Dolunayı

Astrolog Hande Güç Onur yazdı...

7 Mart 2023, salı günü saat 15.40'da, yani bize göre gündüz saatlerinde, Başak Burcunun 16 derecesinde bir Dolunay gerçekleşecek. Dolunayın an haritası, T.C.'de Ankara'ya  göre çıkardığımızda, ikinci evde gerçekleşirken, anın yükseleni Aslan Burcunda MC ise Koç Burcunda olacak. Ani alevlenen gündemlere tanık olacağız. Dünya çapında ses getiren, liderler, sanatçılar, sanat, eğlence,  çocuklar üzerinden gelecek konular. Ama asıl odak Başak burcu temaları şüphesiz, sağlık, iş verenler, hizmet verenler, işçiler, evcil hayvanlar, tarım, toprak, bereket...

 

2 ev astrolojide mal varlığı, gelirler, değerler, öz değer ve üretimle ilgilidir. Güven ve konfor ihtiyacını simgeler. Bu alanda Başak temasına uygun bir detaycılıkla doğru analizlerin yapılması, ama  bütünün parçaları şeklinde ele alınması tam bir strateji  oluşturulamaması söz konusu olabilir. Tam bir organizasyon ve bütünlük henüz oluşmayabilir, ön adımları diyebiliriz.

7 Mart 2023 Başak Dolunayı

 Dolunayda en önemli görüdüğüm hususlar, kavuşumda olduğu sabit yıldız ve Dolunayın yine Kasım ayındaki tutulmaya tetik atıyor olması ve Türküye kuruluş an hairtasındaki prenatal tutulmayı da tetikliyor olması . Diğer tüm konular bunların yanında önemsiz detay olacak, ama değineceğiz elbet.

 

Şimdi sizlere biraz baş roldeki Mizar sabit yıldızını tanıtayım. Dengeleri bozan, sıkıntılı bir yıldız. Felaket, depresyon, sıkıntı, duygusal anlamda karışıklık, hayattaki dengelerin bozulması, kitlesel hastalıklar, kitlesel salgınlar veba gibi hastalıklarla ilintilidir. Toplulukların yaşayacağı sıkıntılar, ne kadar da içinde bulunduğumuz durumla alakalı değil mi? Yerde ne varsa gökte de o var değil mi? ... Terör olayları veriyor, patlama da getirebiliyor Mizar.  Tutulma da yine tetik alıyor bu sefer olumlu bir açıyla ama tam haritanın dip noktasında. Benzer temaları getirip önümüze dökebilir. 4-5 Mart tarihlerinde de deprem anı da yine tetik alıyor. Yüksek artçı gelebilir. Dolunay günü sonrası, lütfen bölgedeki az - çok farketmezsizin hasarlı hiç bir yapıya, hiç bir gerekçe ile bu süreç zarfında girmeyin. Yüksek artçılar da, münferit depremler de tetik alabilir.

 

Özellikle Mars Neptün ile kareye doğru ilerlerken Sabit yıldızda da olan salgın vurgusunu pekiştirecek. Satürn de 7 Mart'ta Balık burcuna geçiş yapıyor. Yani gökyüzü tüm hatlarıyla bizi salgınlarıyla, sulardan, sıvılardan geleiblecek bulaşla yayılacak hastalıklara karşı uyarıyor aslında. Solunum yolu ile ilgili hastalılar yine bağırsak enfeksiyonları artabilecek. Her türlü zehirlenme, alerjik reaksiyon, ateşli salgın hastalık bunun yanısıra hırsızlık, yalan haberler ifşalar, kayıplar, kandırılmalara karşı da dikkatli olmalıyız. Bu dönem, Kasım'ın son haftaları ve  Ekim'in ilk haftalarındaki bazı kavramları yeniden yaşatabilir, o dönemlerde başalayan kavramları sonlandırabilir.

 Özellikle Başak, Yay, Balık, İkizler Burcunun 11-21 derecesi arasında ışıkları (Güneş - Ay), ya da kişisel gezegenleri (Merkür - Venüs - Mars) olanlar en yüksek ve sert etki alacak olan grup olarak ekstra dikkat etsin.  Bilmediğiniz yerden yemeyin örneğin, bilmediğiniz, dr. tavsiyesi olmayan ilaçları kullanmayın, alkol alımını abartmayın vb.

 Oğlak ve Boğalar nispeten olumlu koşullarda kalırken Yengeç ve  Akrepler de daha ılımlı etkiler alacaklar. Yine dereceler 11-21 arasında olmak koşuluyla...

 Satürn'ün Balık Burcuna geçişi bizi başlı başına sıvılara karşı tedbirli olmaya karşı uyarıyor zaten. Sulardan, denizlerden, sıvılardan gelecek zararlar, suların pislenmesi, sularla ilgili kısıtlamalar, kuraklık, su kıtlığı yaşanması, göllerin, nehirlerin kuruması, denizlerde belki de müsilajın geri dönmesi gibi konu ve kavramları önümüzdeki 2.5 yıl boyunca gündemde görebileceğiz. Sulara dair her türlü sıkıntı... sıvı ilaçlar şuruplar dahil;  ki bu kış bile çoğu şurubun temini sıkıntılıydı... Deniz kazaları, denizlerden, sulardan gelebilecek, seller, tsunami dahil her türlü felaket... Tabiki sistemde tesadüf yoktur. Başak Dolunayı ile Satürn Balık geçişinin aynı güne denk gelmesi de tesadüf değil...

 Yaşadığımız felaketin bilnaçosunun daha detaylı ele alınacağı, değer yargılarının eleştirileceği, üretimde daha titiz davranılacağını da vurguluyor bir yandan. Olayın psikolojik boyutları ve yarattığı yıkımı da daha derinlemesine inceleyeceğimiz bir süreç olacak bu. Deprem gerçeğini daha doğru görüp, Başak akretipine uygun bir detaycılıkla irdeleyeceğiz artık... Plüton da Kovaya geçerken bilimde uzak her yaklaşım yıkım getirecek. Olan biten biraz da bunların ön ayak sesleri...

 Lilith 12. evde asc ye cok yakın konumlanırken, gizli kapılar ardında bir takım negatif işlerin, kadınların dahiliyle döndüğünü sonradan öğrenebiliriz diyor. Dediğim gibi liderleri konuşacağımız günlerdeyiz... (Lilith=kadından gelen negatif etki; son günlerde yaşadıklarımızı yazmama gerek yok sanırım. Bunu da yazıya eklemesem olmazdı :) )

 Dolunay Mars ile kare, Uranüs ile de trine pozisyonda. Yoğun dürtüsel etkiler verecek. Bu da aklımızın bir köşesinde dursun sakin kalmaya çalışmalıyız. Dolunaylarda dingin kalmak zaten önemlidir. Gökyüzünde Güneş ve Ay, iki ışık karşı karşıya bir gerilim oluşturmuş vaziyettedir. Eril ve Dişilin karşı karşıya gelmesidir bu ve yer yüzüne de yansır bu gerginlik. Dolunaylar  sonlanmaları simgeler... Ardından daha sakin bir döneme bırakır kendini genelde, olan biteni sorgulatır, hesap ettirir...

 

Dolunaya Türkiye kuruluş anı harıtası üzerinden baktığımızda Ay'ın tam IC noktasında Güneş'in ise  MC üzerinde olduğunu görüyoruz. IC 4. evin de girişidir. Haritanın dip noktası, vatan toprakları, atalar, sınır güvenliği, mezarlıklar, ölüm gibi kavramları simgeler. Bu noktada Mizar Sabitinde bir Dolunay dilerim geçmiş günlerin izleriyle yaşanan durumu göstersin yenilerini eklemesin. Ülkede bir takım dengelerin değişmesi ya da yerinden oynaması mümkün bunu  rahatlıkla söyleyebiliriz. Güneş de Achernar sabitinde Anka kuşu sembolizmi hakim dilerim bu vahim ve korkunç felaketle dibe cöktüğümüz günlerden adeta anka kuşu gibi yeniden küllerimizden doğarak çıkalım. Haritanın tepe noktasındaki Güneş ve Anka sembolizmi bizi yeni bir biliçle, yeniden var etsin. Anka eski bilinçle yanıp yok olurken tekamül ettiği birbilinçle yeniden var olur hükayesinde... Bu anlamda Türkiye haritası da özeldir...  Deprem anı ve sonrasında aldığım bazı hissel öngörülerimle de uyumlu önemli bir değişim sürecine giriyoruz ülke olarak... Değişimin olması zaten bir takım karışıklıkları da önleyici olacak.

4.ev aynı zamanda yer üstü kaynakları ve değerleri ile de ilgilidir. Gayrimenkuller, tarım, yer altı ve yer üstü tarihi kaynaklar da bu ev konularına dahildir. Tüm bu alanlarda yeni analizler ve incelemeler getirebilecektir bu Dolunay.

 7 Mart 2023 Başak Dolunayı - Resim : 2

Şunu da söylemeden geçemiyeceğim bu dönemde ülkenin yönetimi tarafından halka yönelik bazı yanıltıcı söylemler, eylemler de gündem olabilir. Yine Transit Mars Türkiyenin Ayına yakın konumda ve dolunaydan kare alırken halkın sinir uçlarını kaşıyıcı bu suni gündemlere ekstra dikkat edilmelidir. Gün sakin kalıp, konuların ardını arkasını net görebilmek için sabretme günüdür.

 

Gelen hayırla gelsin, olan hayrımıza olsun ...

 

(Tek tek burçlara olan etkisini haftalık yazımızdan okuyabilirsiniz)

Diğer Yazıları