7 aylık bebeğin böbreğinden 40 taş çıkarıldı!

Siirt'ten Diyarbakır'a getirilen 7 aylık Zeynep Ece'nin sağ böbreğinden, farklı ebatlarda 40 taş çıkarıldı.

Siirt'te ailesi tarafından "huzursuzluk", "idrarda renk değişikliği", "idrarda koku ve kanama" gibi şikayetlerle hastaneye götürülen 7 aylık Zeynep Ece'nin böbreklerinde yapılan tetkiklerde taş tespit edildi.

İleri boyutlu tetkik ve tedavi amacıyla Diyarbakır'a getirilen Ece'nin böbreklerinden, Dicle Üniversitesi(DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılan kapalı böbrek taşı ameliyatı ile farklı boyutlarda taşlar çıkarıldı.

Sağlığına kavuşan Zeynep bebekten alınan taşlar uygulanacak tedavinin belirlenmesi için incelenmek üzere Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğüne gönderildi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaygın

DÜ Tıp Fakültesi Üroloji Kliniğinden Doç. Dr. Mansur Dağgülü, yaptığı açıklamada, bölgede böbrek taşı hastalığının yaygın olduğunu söyledi.

Bu rahatsızlığın yetişkin hastalığı olarak bilindiğine fakat tüm yaş gruplarında görülebildiğine işaret eden Dağgülü, Türkiye'de böbrek taşı rahatsızlığına en sık Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde rastlandığını aktardı.

Dağgülü, bunun birçok faktöre bağlı olduğunu dile getirerek, "Bu, iklime, genetik özelliklere, yeme içme alışkanlığına bağlı olabilir. Bu rahatsızlık bölgede hem bebekler hem de çocuk ve yetişkinlerde çok fazla görülmekte." dedi.

7 aylık bebeğin böbreğinden 40 taş çıkarıldı! ile ilgili etiketler Diyarbakır Siirt Hastane böbrek taşı
GÜNÜN VİDEOSU

Amasya Et Entegre Merkezi'nde skandal görüntüler! Hayvana baltayla vurup eklem yerlerini kestiler

Amasya Kral Et Entegre Merkezi'nde çekildiği belirtilen hayvana işkence görüntüleri sosyal medyada infial yarattı. Görüntülerde hayvana eziyet ettiği belirlenen 5 kişi gözaltına alındı.