6’lı masadan bir itiraf daha! Meral Akşener ‘çok vahim’ diyerek anlattı!

İyi Parti’den “İyi ki seçimi kazanamamışız” çıkışından sonra bir itiraf da liderlik makamından geldi. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, aday tartışması nedeniyle 6’lı masadan kalktığı süreçte neler yaşandığını, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın nasıl cumhurbaşkanı yardımcılığı adayı olarak gösterildiğine dair ilk kez konuştu.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu yerine Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş aday olsa seçimi kazanacaklarını savunduğu konuşmasında, iki belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcılığına aday gösterilmesi teklifini kendisinin yapmadığını söyledi. Akşener, CHP’nin kendilerine “İmamoğlu ve Yavaş cumhurbaşkanı yardımcısı olsun” teklifiyle geldiğini söyledi.

Akşener, otelde yapılan görüşme sonrasında bu teklifi kabul ettiklerini fakat 6’lı masadaki diğer liderlerin gelişmeden haberdar olmadığını son dakikada öğrendiğini belirtti.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı gün Saadet Partisi genel merkezinde gerçekleştirilen son toplantıda bu bilginin paylaşılmasının kriz oluşturduğu, Deva lideri Ali Babacan’ın öneriyi reddettiğini aktaran Akşener, bunun üzerine tekrar masadan kalktığını fakat GP lideri Davutoğlu’nun araya girerek sükuneti sağladığını anlattı.

MASADA KİMSENİN BİRBİRİNDEN HABERİ YOK

Fatih Altaylı’nın Youtube kanalına konuk olan Meral Akşener, şunları söyledi:

“Gittik otele, Kemal Bey, ben, iki belediye başkanı… Bu iki arkadaşın icracı ve yetkili başkan yardımcılığını teyit ettik. Şimdi buradan ötesi çok vahim… Gittim, on binlerce insan dışarıda heyecan içinde. Ve öğrendim ki masadakilerin haberi yok bu işten. Önce ben kağıdı imzalıyoruz zannettim. Hadi şey yapalım bir an evvel deyince önce Temel Bey ‘Ne oluyoruz’ dedi. Sonra Ali Bey ‘Böyle bir şey olamaz’ dedi. Allah Allah, ona şaşırdım… Sonra ben en başından duruma anlattım. Yani benim böyle bir teklif getirmediği, Kemal bey yanımda duruyor, işte bir otelde de bunu teyit ettiğimizi ve bu teklifin Cumhuriyet Halk Partisi’nden geldiğini söyledikten sonra Ali Bey bana döndü, dedi ki ‘Yani bu teklif size Cumhuriyet Halk Partisi’nden mi geldi?’ Evet. ‘Ben bir arkadaşlarımla görüşeyim’ dedi. Bir saat gitti, ondan sonra geldi ‘Kabul etmiyorlar’ dedi. Ve dışarıda 10 bin kişi var…”

SEÇİMİ KAZANMAK İÇİN ANLATMAMIŞ

Akşener, yaşananları şöyle anlattı:

“Sonra şimdi ben dedim ‘O zaman tamam arkadaşlar yani bu yine kalsın benim üstüme, ben razıyım hadi bana eyvallah’ dediğimde Sayın Davutoğlu devreye girdi ve orta yol bulundu.

Sonrasında bunları o gün nasıl anlatacaksınız? Kazanmak istiyorsunuz…”

7 BAŞLI YARDIMCILIK MODELİNE DE RAZI DEĞİLMİŞ

İyi Parti lideri Akşener, 7 cumhurbaşkanı yardımcısı modeline de kendisinin rızası olmadığını açıkladı. Akşener, “Ben zannettim ki, o masadaki bazı arkadaşlar başkan yardımcılığı yerine bir ‘danışma kurulu’ gibi, biz de partilerimizin başında olalım talebi vardı. Yani benim öyle bir talebim hiç olmadı ama ben karışmam o konulara. Mesela o da gitti, olduk 7 tane şey… Ben ne zannettim, bu iki arkadaşımız icracı ve başka ayağımız olduğunda biz de danışma kurulu gibi partilerimizin başında oluruz. O hiç gündeme gelmedi.” dedi.

6’lı masadan bir itiraf daha! Meral Akşener ‘çok vahim’ diyerek anlattı! ile ilgili etiketler Meral Akşener İYİ Parti Kemal Kılıçdaroğlu CHP Millet İttifakı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.