6'lı masada Cumhurbaşkanı adayı için Akşener'in adı geçiyor: İşte Akşener'in kafasındaki senaryo

6'lı masada Cumhurbaşkanı adayı için belirsizlik sürerken kulislerden yeni bir idda gündeme geldi. Milliyet gazetesi yazarı Zafer Şahin, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in isminin gündeme gelmeye başladığını söyledi. Şahin, Akşener'in kafasındaki senaryonun "masanın Kemal Bey’in adaylığına onay vermemesi ve kendi isminin öne çıkması" olduğunu belirtti.

Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı konusunda belirsizlik sürerken kulislerden yeni iddialar gelmeye devam ediyor. Adaylık için ağırlıklı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın adı geçerken, daha önce gözünün 'Başbakanlıkta' olduğunu belirten İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in adının söylenmeye başlandığı belirtiliyor.

Milliyet gazetesi yazarı Zafer Şahin, Akşener'in aday olması için düğmeye basıldığını belirterek, CHP'nin ise adayları olarak Kılıçdaroğlu'nu duyuracaklarını söyledi. Şahin, Akşener'in kafasındaki senaryonun "masanın Kemal Bey’in adaylığına onay vermemesi ve kendi isminin öne çıkması" olduğunu sözlerine ekledi.

Zafer Şahin'in "Ege’deki Osmanlı Adaları" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

Muhalefete yakın anket şirketlerinin son dönemde açıkladığı araştırmalarda öne çıkan (çıkarılan) iki sonuç var:

1-İyi Parti yükseliyor.

2-Meral Akşener’in Erdoğan karşısında seçimi alma ihtimali Kılıçdaroğlu’ndan daha yüksek.

Kemal Bey’e açıktan “Lütfen adaylık ısrarından vazgeç” diyemeyen ortaklarının anketler üzerinden CHP liderini oyunun dışına atmaya çalıştığını görmemek için siyasi kör olmak lazım.

Konda adına açıklanan ama kimsenin sahiplenmediği anketten sonra söz konusu şirketin genel müdürünün istifa etmesi her şeyi anlatıyor aslında.

Popüler iki belediye başkanının adaylıklarının önünü kesen Kemal Bey’i de aynı akıbet bekliyor. Ankara’da muhalefetin Cumhurbaşkanı adayının İyi Parti lideri Meral Akşener olması için düğmeye basıldığı iddiası kulaktan kulağa yayılıyor.

Muhalefet cephesinde son durum şöyle: CHP altılı masaya Kılıçdaroğlu’nu önerecek. CHP’nin 81 il başkanı, belediye başkanları önümüzdeki 10 günde “Adayımız Kılıçdaroğlu” diye açıklamalar yapacak.

İyi Parti ise bekle- gör politikası izliyor. Meral Akşener, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına itiraz etmiyormuş gibi davranıyor ama masadaki yüzde 1’lik partilerle bir tutulmayı da kabul etmiyor. Başbakanlık sistemine geçiş için CHP liderinden takvim istediği belirtiliyor. Akşener herkesin kendi adayıyla Cumhurbaşkanlığı seçimine girmesine de sıcak bakmıyor. Bu durumda CHP’nin gerisinde kalacağını biliyor ve milletvekili de olamayacağı için partide kontrolü kaybedeceğini düşünüyor. Kafasındaki senaryo masanın Kemal Bey’in adaylığına onay vermemesi ve kendi isminin öne çıkması… Ankara’da son durum böyle.

Sonuç: Tehlike çanları Kemal Kılıçdaroğlu için çalıyor..

 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

6'lı masada Cumhurbaşkanı adayı için Akşener'in adı geçiyor: İşte Akşener'in kafasındaki senaryo ile ilgili etiketler Meral Akşener Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu aday
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.