6'lı Masa 3 maymunu oynuyor! Duymadım, görmedim, bilmiyorum

Akşam Gazetesi Yazarı Turgay Güler, bugünkü köşe yazısında 6'lı Masa içerisindeki uyumsuzluğu ve parti liderlerinin birbirlerinin düşünce ve söylemlerine karşı 3 maymunu oynamasını eleştirdi. İşte yazarın dikkat çeken o yazısı...

2023 seçimlerine geri sayım başladı. Cumhur İttifakı'nın adayı belli fakat 6'lı Masa'da hala aday belirleme gerilimi sürüyor. Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu'nun aday olacağından söz edilirken Ali Babacan'da bir televizyon programında cumhurbaşkanı adaylığına sıcak baktığını söyledi. Akşam Gazetesi Yazarı Turgay Güler, ''Kemal Bey ne yüklüyor acaba'' başlıklı yazısında 6'lı Masa'daki parti üyelerinin görüşlerinin uyumsuzluğunu ve birbirlerinin söylemlerine karşı dilsiz ve sağır olduklarını kaleme aldı.

İşte yazarın dikkat çeken o yazısı....

Biri Cumhuriyetçi!

Öbürü Milliyetçi!

Diğeri İslamcı!

Öteki Milli Görüşçü!

Biri de Muhafazakar Liberal!

Sonuncusu yani küçüğü de Sağcı!

Altısı bir araya gelip ittifak oluşturmuşlar. Millet İttifakıymış!

İçlerinden biri dine diyanete, Allah'a Peygamber'e söver kimsenin sesi çıkmaz.

Ne İslamcısından ne de Milli Görüşçüsünden.

Öbürü Cumhuriyete saldırır!

Beriki PKK ile iş tutar!

'Milliyetçiyim' diyen sağır taklidi yapar.

ABD'yle, İngiltere'yle, Almanya'yla fingirdeşen mi ararsın, icazet peşinde yollara düşeni mi? Hepsi var! Alayı FETÖ'cülerin affından yana.

Alayı 'Demirtaş, Kavala serbest bırakılsın' istiyor.

Tezkereye 'hayır' oyu veren de o masada. Hem 'hayır' oyu veriyor hem de 'evet' oyu verenleri cumhuriyet düşmanı ilan ediyor.

Maşallah üstüne alınan da yok.

'Devrim kanunlarına yeniden bakmalıyız' diyor biri.

Öbürü de 'Kuzey Kürdistan' diyor 'özerklik' diyor.

Gıkını çıkarmıyor diğerleri.

Çok fazla üstlerine giderseniz 'Biz proje ittifakıyız' deyip çekiliyor bazıları. Projeleri ne peki? Erdoğan'ı devirmek, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek! Öbürü de diyor ki 'kazanırsak ülkeyi altı lider olarak eş güdüm içerisinde yöneteceğiz'. Kim ne istiyorsa olacak yani.

Bunların bir de dışarıda tutulan masaya oturtulmayan ortakları var. HDP! Onun için de çözüm bulmuşlar. DEVA masada onları da temsil ediyor. Bir çeşit Truva Atı. Bakmayın siz 'muhafazakar liberal' görüntüsüne. DEVA'nın tüm söylemleri HDP'yle neredeyse bire bir aynı. Dahası var! HDP'yi kapatırlarsa DEVA Partisi onlara kucak açacakmış. HDP adayları seçime DEVA listelerinden girecekmiş.

Maşallah size!

Aslı Baykal on numara teşhis koymuş bu arkadaşlara.

'Bunların bir de iktidarda olduğunu' düşünün demiş.

Düşünmeyin uykularınız kaçar!

Anketlere bakılırsa 6'lı masadaki erime devam ediyor. Ben demiyorum CHP'nin resmi yayın organında CHP yandaşı yazar çizer tayfası diyor. Umutlarını kaybetmişler. İYİ Parti'nin de bu süreçte masayı devirmesinden endişe ediyorlarmış.

Bu arada Kandil'den talimat yağıyor. 'Etmeyin eylemeyin, küçük sorunları dert bellemeyin, birbirinize daha çok sarılın' falan diyor Duran Kalkan. Zira tek umutları Millet İttifakı'nın seçim kazanması. Tıpkı FETÖ gibi. Ne diyor FETÖ'nün tosuncuğu? '2023'te memlekete dönebilir miyiz acaba' diyor. Millet İttifakı kazanırsa dönecek, öyle düşünüyor. O da umut bağlamış masaya.

Gizli saklı değil tüm bu olanlar. Ortada.

Kemal Bey'e gelince. O da 'loading' diyor başka bir şey demiyor. Bir şey yüklüyor! Sanırım seçmeni etkilemeyi amaçladıkları birtakım tertipler hazırlıyor. Bir tek kendisinin bildiği yahut kendisine bildirilen! Öyle ya seçim muhtemelen nisan ayında yapılacak, üç ay sonra. Daha adaylığını bile açıklamamış. Masa kesin mutabakata varmamış. Proje yok, hazırlık yok. Ne olacak da Kemal Bey seçim kazanacak?

Neye, kime güveniyor dersiniz?

Uzun lafın kısası 2023 çetin bir yıl olacak. Çetin bir seçim yapacağız. Türkiye için yol ayrımındayız.

Hayırlısı olsun ne diyelim...

6'lı Masa 3 maymunu oynuyor! Duymadım, görmedim, bilmiyorum ile ilgili etiketler 6'lı Masa Turgay Güler
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.