65 yaş üstüne yeni kısıtlama kararı

Koronavirüs vakalaranın hızla arttığı kentlerden Eskişehir'de yeni tedbir kararları alındı. Buna göre salgınla mücadele kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşların toplu ulaşımı kullanması ve pazar yerlerine girişine yönelik kısıtlamalar geldi.

Eskişehir İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında alınan karara göre, bugünden itibaren 65 yaş ve üzeri kişiler 07.00-09.00 ve 16.30-18.30 saatlerinde şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanamayacak.

İş yerleriyle illiyetlerini gösteren çalışma, SGK kaydı ve benzeri belgeyi ibraz eden çalışanlar, sağlık randevusu olanlar, özel gereksinime muhtaç çocuğu olanlar, bakıcılık faaliyeti yürüten 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar ise bu kısıtlamadan muaf tutulacak.

Ayrıca, semt pazarlarındaki yoğunluğu azaltmak üzere, bu yaş grubundaki vatandaşların alışverişlerini yapmaları için saat 12.00'ye kadar izin verilecek.

Eskişehir'de 6-12 Mart'ta 74,59 olan 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayısının, 13-19 Mart'ta 116,56'ya yükseldiği görülmüştü.

65 yaş üstüne yeni kısıtlama kararı ile ilgili etiketler Eskişehir kısıtlama hıfzısıhha
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.