601 sağlık çalışanı Koronavirüs'e yakalandı...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalar yaptı. Bakan Koca, 601 sağlık çalışanının Koronavirüs testinin pozitif olduğunu belirtti.

Bakan Koca Koronavirüs'le savaşta en ön safta yer akan sağlık çalışanlarına ilişkin rakamları da paylaştı.

601 sağlık çalışanında Koronavirüs tespit edildiğini duyuran Koca şu ifadeleri kullandı;

''Hayatını dünyada da kaybeden çok kimse var. Bugün Avrupa'da görülen vakaların yüzde 10'unun sağlık çalışanları olduğunu söyledi. Bizde öyle bir oran yok. Ama her geçen gün bu pozitif çıkan vaka sayımızın fazla olduğunu hem hekim hem hemşire hem sağlık çalışanı arkadaşlarımızda fazla olduğunu söylemek istiyorum. Bunun sayısını çok içimden gelmiyor vermek, 601 kişi. Bütün sorumluluk sahada bu arkadaşlarımızın omuzlarında. Özellikle koruyucu malzeme noktasında eksiklik oluşturmama noktasında her türlü gayret içinde olduğumuzdan emin olun. Herhangi birileri 'malzemeye ulaşamıyorum' diyorsa lütfen bize ulaşsın. Yurt dışına ihracatı kestik, bütün imalatı ülkemize ve sağlık çalışanlarımızın öncelikli olarak bu ihtiyacını gidermek için sağlıyoruz.''

601 sağlık çalışanı Koronavirüs'e yakalandı... ile ilgili etiketler Fahrettin Koca Sağlık çalışanları
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.