60 yıllık köprüye "2 yıllık" dediler

AK Parti'ye karşı yalanlar üzerinden muhalefet etmeye, algı üretip tezviratlara bel bağlamak son yılların temel argümanı oldu. Bunun son örnekleri Giresun'da yaşanan sel felaketinin ardından başlatıldı. Bu vesile ile eski yeni demeden birçok fotoğraf algıya hizmet etmesi için sosyal medyada dolaşıma sokuldu. Bunlardan biri de Ünye'de 2 yıl önceki selde yıkılan 60 yıllık Cevizdere Köprüsü'ydü. Ordu Belediye Başkanı Dr. M. Hilmi Güler gerçeği açıklayıp haklı olarak sordu, "Yalana gerek var mı?"

İlker Karlı adlı sosyal medya kullanıcısı Giresun'daki sel felaketinin ardından 2 yıl önce 2018'de yaşanan selde yıkılan Ünye Cevizdere Köprüsü'ne ait fotoğrafı yeniymiş gibi paylaştı.

Karlı "Yer; Ordu Sağlam köprü 90 yıllık. Yıkılan köprü 2 yıllık." dedi. Mesajına da 'Yoruma gerek var mı?" sözünü eklemeyi ihmal etmedi. 

60 yıllık köprüye "2 yıllık" dediler

Ancak Karlı'nın 2 bin kişi tarafından yorumlanan paylaşılan 40 bin beğeni alan bu paylaşımı baştan sona yalandı. Bunu muhtemelen kendisi de biliyordu. Ancak AK Parti karşıtı algı yaratmak için bilinçli olarak tam da bir felaketin arkasından paylaşmıştı. 

Ancak "yoruma gerek var mı?" diyerek yaptığı paylaşıma Ordu'nun en yetkili isminden cevap geldi. 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, "2018 yılında meydana gelen selde yıkılan Ünye Cevizdere Köprüsü 1960 yılında yapılmıştı. Yanındaki sağlam köprünün yapımı ise 2010 yılına ait. Yıkılan köprü ise kısa bir sürede tamamlanarak tamamen yenilenmişti." dedi. 

Sonra'da Karlı'nın şahsında muhalefet etmek adına yalandan çıkar umanlara sordu. "Yalana gerek var mı?"

 

60 yıllık köprüye "2 yıllık" dediler ile ilgili etiketler Ordu Ünye hilmi güler Cevizdere köprüsü yalan
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.