60 bin kişinin Microsoft hesabı çalındı

Teknoloji devi Microsoft'un e-posta servisine çok karmaşık ve kompleks bir saldırı düzenlendi. Yaşanan siber saldırı sonucunda yaklaşık 60 binden fazla insanın hesabının çalındığı belirtildi.

ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg’de William Turton ve Jordan Robertson imzalı haberde çok büyük çaplı bir saldırı gerçekleştiği ve onbinlerce insanın da bu saldırıdan zarar gördüğü aktarıldı.

ÇOK BÜYÜK BİR SALDIRI

Microsoft, saldırının arkasında Çin destekli bir hacker grubu olduğundan şüphelendiğini duyurdu. Soruşturma ile ilgili bilgisi olan eski bir ABD’li yetkili ise yaklaşık 60.000 insanın bu siber saldırıdan etkilendiğini açıkladı. Ağırlıklı olarak küçük ve orta ölçekli işletmelerin saldırıdan zarar gördüğü tahmin ediliyor.

Microsoft’un saldırıyı önlemeye çalıştığı fakat siber saldırganların ise daha çok saldırı gerçekleştirdiği ve geri adım atmadığı belirtildi.

HANGİ VERİLERİN ÇALINDIĞI ARAŞTIRILIYOR

Siber güvenlik alanında hizmet veren Maryland merkezli Huntress isimli şirket, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yanı sıra bazı bankaların ve elektrik tedarik şirketinin de saldırıya maruz kaldığını açıkladı. Öte yandan bazı huzurevlerinin ve dondurma şirketlerinin de hacklendiği kayıtlara geçti.

Bloomberg’e açıklama yapan bir siber güvenlik şirketi sadece kendi şirketlerinin en az 50 müşteriyle aynı anda çalıştığını ve hackerların hangi verileri çaldığını öğrenmeye uğraştıklarını duyurdu.

60 bin kişinin Microsoft hesabı çalındı ile ilgili etiketler ABD Microsoft siber saldırı hack
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.