6 yaşında çocuk gelin davasında yine karar çıkmadı! 9 Ekim'e ertelendi...

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken 29 yaşındaki Kadir İstekli’yle evlendirdiği iddiasıyla ilgili dava yine ertelendi.

Son dakika haberi: Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken 29 yaşındaki müridi Kadir İstekli’yle evlendirdiği iddiaları Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Geçtiğimiz yıl aralık ayında ortaya çıkan iğrenç olayda bugün 5’inci dava görüldü.

Şimdi 25 yaşında olan H.K.G. suç duyurusunda, Kadir İstekli ile babasının kıydığı dini nikâhla evlendirildiğini, şüphelinin babasının talebesi olduğunu ve karşılıklı dairelerde oturduklarını anlatmıştı. Cinsel ilişkinin kendisine İstekli tarafından oyun olarak gösterildiğini söyleyen H.K.G., çektiği ses kayıtlarını da delil olarak sunmuştu.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Kadir İstekli hakkında, ‘çocuğun cinsel istismarı’ ve ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçlarından 67 yıl 10 ay 15 gün, H.K.G.’nin babası Yusuf Ziya Gümüşel ve annesi Fatıma Gümüşel hakkında ise ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 22 yıl 6’şar ay hapis cezası talep edilmişti.

YİNE KARAR ÇIKMADI

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugün görülen duruşmasında da yine karar çıkmadı. Bir sonraki duruşma 9 Ekim 2023'te görülecek.

6 yaşında çocuk gelin davasında yine karar çıkmadı! 9 Ekim'e ertelendi... ile ilgili etiketler Hiranur Vakfı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.