6 Şubat depreminde görevden alındı! Emniyet müdürü kalp krizi geçirdi

6 Şubat depremlerinde yardım malzemelerini resmi araçla evini götürdüğü gerekçesiyle tutuklanan, daha sonra tahliye edilen 4'üncü sınıf emniyet müdür Yadigar Işık, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

MEVLÜT YÜKSEL / ÖZEL HABER

Türkiye 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerle sarsıldı.Depremde binlerce insan yaşamını yitirirken,13 il adeta haritadan silindi.

HER İLDEN POLİS DEPREM BÖLGESİNDE GÖREVLENDİRİLDİ

Büyük acıların yaşandığı deprem sonrası, Türkiye’nin çeşitli illerinden emniyet görevlileri, yıkımların olduğu bölgelerde görevlendirildi.Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü’nden de, Gaziantep'in İslahiye ilçesinde çevik kuvvet personeli görevlendirildi.Bu personelin başına da, 4'üncü sınıf emniyet müdürü Yadigar Işık atandı.Yaraların her geçen gün sarıldığı deprem bölgelerinde, 26 Şubat itibari ile görevli emniyet personeli,geldikleri illere geri dönmeye başlamıştı.Bu illerin başında Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü personeli de vardı.İşte Türkiye’yi şoka eden olay,bu sırada yaşandı.


TÜRKİYE DEPREM SONRASI EMNİYET MÜDÜRÜ ŞOKU YAŞADI

İddialara göre,Tekirdağ’dan gelen çevik kuvvet polislerinin başına atanan emniyet müdürü Yadigar Işık depremzedeler için gönderilen yardım malzemelerini resmi otobüse yükleyip evine getirdi.Yadigar Işık'ın yardım malzemelerini evine götürdüğü iddiası bir üst emniyet müdürlerine bildirildi.Bunun üzerine,gelen bilgiyi değerlendiren Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bölgedeki kamera kayıtlarını da detaylı bir şekilde inceleyip, Işık'ın malzemeleri evine taşıdığını belirledi.

DEPREM İÇİN YOLLANAN ÇEŞİTLİ MALZEMELER IŞIK’IN EVİNDE BULUNDU

Deprem şoku atlatılmadan,yollanan çeşitli yardım malzemelerinin izinsiz alındığı iddiaları şoku,Türkiye’yi yeni bir şoka soktu.Adaket Bakanlığı’nın talimatı ve Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan izinle, Işık'ın evinde yapılan aramada jeneratör, büyük çadır, bağlantı kabloları, şişme yatak, uyku tulumu, seyahat çantası, bere, bot, yağmurluk kaban, küçük çadır, köpek maması, elektrikli ısıtıcılar ele geçirildi. Yadigar Işık, gözaltına alındı.Bu arada,İçişleri Bakanlığı emri ile açığa alınan Işık, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.Ancak savcılığın itirazı üzerine, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği Işık için tutuklanmaya yönelik yakalama kararı çıkardı. Kararın ardından tekrar gözaltına alınan Işık, 6 Mart 2023'te çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

“MALZEMELER KAYBOLMASIN DİYE EVİME GÖTÜRDÜM.”

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlğü kadrosunda görevli 4.sınıf emniyet müdürü Yadigar Işık’ın tutuklandıktan sonra,deprem bölgesine gönüllü olarak gittiğini söyleyerek,”Getirdiğimiz malzemeleri kaybolmaması için evime götürdüm. Görev yerimde birçok emniyet mensubunun ihtiyaçlarıyla ilgileniyordum. Bu kişilerin ihtiyaçlarını karşılamak için farklı kurumların araçlarını malzeme taşımada kullanıyorduk. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Malzeme çaldığım belirtilen Gaziantep'in İslahiye ilçesinde banka ve kuyumcu gibi koruduğum alanlar vardı. Hırsızlık yapacak olsam buralardan yapardım. Tahliyemi talep ediyorum.”şeklinde verdiği ifade ortaya çıkmıştı.

TANIK POLİSLER:SİZDE BİR ŞEYLER ALIN NE OLACAK?”

Duruşmada Yadigar Işık ile birlikte deprem bölgesinde görev yapan polis memurları tanık olarak dinlenmişti.Mahkemede dinlenen tanıklardan Recep Çevik, sanığın Tekirdağ’a döndüklerinde malzemeleri evine götürmelerini istediğini söyledi. Çevik, "Sanık, jeneratör, şişme yatak, termos, kamp sandalyesi ve çadırı, 2 büyük çadır ile  bazı malzemeleri evine bırakmamızı istedi. Bizlere, 'Millet TIR TIR götürüyor, biz bir iki şey götürsek ne olur?' 'Sizde bir şeyler alın ne olacak?' diyordu" dedi.
Tanık Ömer Akkol, Tekirdağ'a dönecekleri otobüsün yanında kutular bulunduğunu ancak içerisinde ne olduğunu bilmediğini belirterek, "Kutular döneceğimiz otobüse konuldu. Tekirdağ'a geldiğimizde ise sanık kutuları emniyete ait araca yüklenmesini istedi" diye konuştu.Yine tanık Hakan Yılmaz da sanığın şoförünün kendisine mesaj gönderdiğini belirterek, "Sanığın şoförü kullandığım aracı boşaltmamı istedi. Neden diye sorduğumda sanığa lazım olduğunu söyledi. Uzun yol için aracın ışıklarının arızalı olduğunu belirttikten sonra bana sanığın eve gidip, geleceğini bildirdi" ifadelerini kullandı.


IŞIK İÇİN 12 YIL HAPİP İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

Yadigar Işık hakkında Tekirdağ 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Görevi nedeniyle zilyetliği kendisine devredilmiş olan veya koruma ve gözetimiyle yükümlü olduğu malı zimmetine geçirdiği' suçlamasıyla 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.Işık, 28 Eylül 2023 günü görülen davanın ikinci duruşmasında tahliye edilmişti.

SULTANGAZİ’DE EVİNDE KALP KRİZİ GEÇİREREK YAŞAMINI YİTİRDİ

6 Şubat depremi sonrası, yardım malzemelerini resmi araçla evini götürdüğü gerekçesiyle tutuklanan,daha sonra tahliye edilen emniyet müdürü Yadigar Işık’ın yaşamını yitirdiği öğrenildi.Tekirdağ Ili’nde görevli iken açığa alınan 4'üncü sınıf emniyet müdürü Işık’ın,Sultangazi’de bulunan evinde önce gün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği ifade edildi.Işık’ın ailesi ve yakınları tarafından,sessizce toprağa verildiği belirtildi.

6 Şubat depreminde görevden alındı! Emniyet müdürü kalp krizi geçirdi ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.