6 Nisan Terazi Dolunayı

Astrolog Hande Güç Onur yazdı...

Güven arıyorum...

Dengede kalmamı bozan, beni yaralayan koşulları artık reddediyorum...

Ben önemli ve değerliyim...

Terazi dolunayında iç sesimiz bunları diyor olacak ve konular bunun çevresinde bir sarmal oluşturacak...

 

6 Nisan Perşembe  günü  saat 07.34'de Terazi Burcunun 16 derecesinde bir Dolunay gerçekleşecek. Hava grubu bir burçta olmasına karşın anda hem yükselen hem de tepe noktası toprak burcunun kontrolünde olacak. ASC'de Boğa, MC'de ise Oğlak burcu yer alıyor. Yine Dolunayın yönetici gezegeni Venüs de Boğa burcunda; yani toprak elementinin anda bir ağırlığının olduğundan rahatlıkla bahsedebiliriz.  Sağlam, güvenilir, ayakları yere basan enerjiler hakim. Finansal konular, ekonomi, üretim yaptığımız alanlar, kaynakların daha verimli kuplanımı, üretim kapasitemiz, özdeğer yargılarımız da gündemde olacak. Çevremizi saran koşullarda, konfor, güven, keyif, sağlamlık arayışının getireceği konu ve kavramlar olacak. Önümüze gelen olayları, disipline, planlı, sağlam adımlarla yapılandırmak isteyeceğiz.

 

Tabi Terazi burcunda bir Dolunay öncelikle ilişkiler, ortaklılar, açık rekabet halinde olduklarımızı ve hukuk, adalet, eşitlik gibi kavramları vurgular. Yine Terazi sanat, estetik, uyum, ahenk ve denge kurmak ile ilintilidir. Ekonomik bir takım kararlar, kanunların, yine inşaat sektörü ve yapılarla ilgili depreme yönelik alınacak tedbir kararlarına ilişkin paketlerin bir bir gündeme düşmesini bekleyebiliriz bu dönemde. Sanat ve sanatçılara dair haberler de yoğunlaşacaktır. Sanatçıların hakları, sanatsal üretim özgürlükleri, öz değer mücadeleleri gibi konularla karşılaşabiliriz. Ama ana vurgu ilişkilerde denge arayışı olacaktır.

 

Anda Boğa burcundaki Juno, Uranüs, Venüs kavuşumu ise zaten ilişilerimizde yoğun bir şekilde güven, huzur, istikrar ve ciddiyet arayacağımız temasını pekiştiriyor.. Tüm bu devinim içersinde ani gelişen bir takım süpriz olaylardan da söz edebliriz ki; buradaki kombinasyona baktığımızda ani ilişki başlangıçları, evlilik teklifleri, yeni iş anlaşmaları, yeni finansal yatırımlar ve sözleşmeler söz konusu olabilecektir. İstikrar arayışımız yoğun olsa da Uranüs burada biraz buna müdahele edebilecek gibi gözüküyor ani etkilerle dalgalanmalar yaratabilecek. Ay Uranüs 150 liliği bizi duygusal anlamda biraz yıpratabilecek. Terazi burcu  ilişkiler demektir dedik dolayısıyla Koç yeniayı ile başlamış süreçlerle ilgili çözümlenmeler, ciddi adımlar getirebilecek bu Dolunay.

 

Dolunay an haritasında 6. evde gerçekleşiyor. İşçileri, çalışanlar, özellikle sağlık çalışanları, evcil hayavanlar, salgın hastalıklar gibi konular yine gündemimizde. Belli bir süredir bu tema çalışıyor zaten. Güneş de 12.evde Jüpiter ve Chiron kavuşumlu, uzak orbla da Neptün ile kavuşum. Bulunduğu sabitte de zehirlenme teması varken,  sıvılardan gelecek tehlikelere bir kez daha dikkat çekmeliyiz. Salgın riski hala devam ediyor. Jüpiterin büyütücü etkisini de düşünürsek salgında artış öngörebiliriz. 12. ev hastanelerle de ilgili bir konum. Yine çalışanlarla ilgili kanun ve kararlar, beklentilerle ilgili gecikmelere vurgu var. Etki bi hafta öncesinden başlamış durumda zaten. Eyt başvurularının hızlı çalışılması için sgk çalışanlarına mesai kararı çıktı bile. Doktorlarla ilgili de, ucu açık rahatsız edici bir 23. madde tartışması var gündem de. Ciddi bir itiraz var bu madde ile ilgili ayrıca, çünkü bazı müdahelelerde hekimlerin ellerini kollarını bağlar nitelikte. Sosyal medya paylaşımları ile de ilgili bir takım davalar duyulmaya başlandı; özellikle toplu ve manipüle etme amaçlı gruplarla ilgili açılacak davalar gündeme düşmeye başladı.  Bunlar gibi benzeri gündemlere bolca tanık olacağız.

 

6-12 aksı genel anlamıyla memurlar, işçiler, hizmet verenler, sendikalar ve sağlık gündemleri ile ilgili bilgi verir. Çalışma-iş ortamlarımızla ilgili konular, verimli olma çabası, hizmet verdiğimiz alanlar, düzenimiz, rutinlerimiz, kısacası biraz yorulduğumuz ama günlük hayatımız ve sağlığımız için de önemli bir akstır. 12. evden gelen etkiler ise çok da elimizde olamayacak konu ve kavramları göstermesi adına önemlidir. Yani akışla gelir ve çok fazla yapabileceğimiz bir şey de yoktur önlemek için, deneyimlemek dışında ...

 

Dolunay Merga sabit yıldızında gerçekleşiyor. Para-altın yöneticilerinde, hukukçular, avukatlar, arabulucular, ikinci dereceden devlet adamları, yardımcılar ve iyi tasarımcılarda bulunan; aynı zamanda içe çekilme, inziva ve inisiye olma ile de ilintilendirilen bir yıldızdır Merga. Ve bazen beklenen sonuçlarda gecikmeler getirebilir. Ekonomi ve parayı yönetenlerin aldıkları kararların etkin olacağı bir süreç yaşayabiliriz. Alınması gereken bazı kararlarda da gecikmeler yaşanabilir. Bu durumda da isyan sesleri yükselebilecektir. Bireysel anlamda geç de olsa davaların kazanılması, son anda davaların bir şekilde lehinize dönmesi şeklinde çalışabilir tabi her haritanın natal potansiyeline de bağlı olarak etki edecektir.

 

Muhalefetle ilgili de önemli bir tetik var haritada, ani bir kayıp getirmez umarım. Ülkenin başı, lider bir kişi ile ve sınır güvenliğimiz, askeri gücümüz ile ilgili gündemler peşpeşe tetik alabilir. Önemli bir süreç var önümüzde 20 Nisan tutulmasına kadar. Onu da ayrıca konuşacağız. Tutulma haritasında da yükselen Boğa burcunda demek ki gündem tüm bu süreç zarfında benzer çalışıyor olacak. Yani güven, sağlamlık, değer gibi kavramlarımızı ön plana çektirecek zaman bize. Ekonomi de gündemden düşmeyecek. Depremsellikte artış getirebilir. Tutulmalarınn etkisine de girmiş bulumuyoruz zaten ...

 6 Nisan Terazi Dolunayı

Hem Dolunay hem de yükselenin yöneticisi Venüs gezegeni 24 derece Boğada ve burada da önemli bir sabit yıldız var. Capulus isimli bu sabit yıldız biraz sert eril etkiler taşır. Hemen ardından 26 derecede de Algol var. Bu bölge hem yoğun sanat etkileri, hem de maalesef yoğun şiddet ve acımasızlık içeren bir gökyüzü bölgesi. Capulus eril şiddet, ahlaksızlık, acımasızlık demektir. Yıkıcı ve huzursuzluk veren sertlikler;  kıskançlık  vb. sonucu oluşabilecek kontrolsüz öfke ve bunun üzücü sonuçları gündemde olabilir bu 15 gün boyunca maalesef. Bu anlamda kontrol mekanizmalarını devrede tutmak çok önemli olacaktır.

 

Dolunaylar genel anlamda gergin bir enerji taşır, çünkü eril ve dişil karşı karşıya gelmiştir gökte. Farkındalıkların, sonlanmaların, çözümlenmelerin zamanlarıdır. Dingin geçirilmeli ve önemli işler ötelenmeli, bugüne denk getirilmemelidir. Bunu her yazıda hatırlatmayı vazife edindim  :) Terazi Dolunayında ana tema ilişkilerle ilgili tamamlanmalar, çözülümler olacaktır. Ay Jüpiter karşıtlığı hem tavır hem de beklentilerimizde abartılı yaklaşımlar getirebilecektir. Oradaki Chiron ile birlikte yaralarımızı da daha fazla gözümüze sokabilecektir. Jüpiter değdiği yeri büyütür çünkü. Jupiter ve Chiron kavuşumu da dediğim gibi, bazı yaraları görünür kılmak için kurcalayacak gibi gözüküyor. Merkür'ün Mars ile olumlu açısı da bazı konuları konuşmak için cesaretlendirecek. Ve SAtürn etkisiyle de bazı kararlı adımlar attıracak aslında. Merkür de Boğa'da iken benzer temalar üzerinden ilerleyecek sistem; yine güven ve huzur isteği var akıştaki enerjinin. Tek handikap burada kendini de görebilmek ve kendimizi de dengede tutabildiğimiz bir beyin yapısı ile sorgulayabilmek kavramları.  Evet kadersel bazı konuşmalar yapılacak ve bazı ilişkilerde koparıcı etkisi de olabilecek. Ama bazılarımız için ise romantik ve yaratıcı anlar da vaad ediyor olacak. Herkes bir anlamda gönlünün ekmeğini yiyecek. Dengeden çıkmış ilişkileri dengeye getirmek için de fırsat olabilecek yani anlayacağınız. Bu etkiyi en yoğun olarak da ilişkiler üzerinden yükselen Akrep ve Oğlaklar alacaklar.

 

Bazı derin yaralarımızın, bir takım olaylar, ya da tamamen duygusal etkilerle büyüyerek, gözümüze daha görünür hale gelebilmesi ve bizi mental ve ruhsal anlamda sıkışmışlık hissine sokabilir. Ama yaralar iyi temizlenmezse iyileşme süreci uzar. Bunu da böyle bir zamana dilimi gibi düşünün. Bazı dönüşümlerin yaşanması, bazı engellerin aşılması için sistem zaman zaman bunu yapar, yarayı kaşır... Kendimizi adadığımız alanları sorgulayacağız. Genel anlamda enerjinin biraz ben merkezci çalıştığı bir etki de hakim olduğu için olan biteni belki de kendimize haksızlık olarak görme eğilimimiz de artacak. Gölgelerimizi görmeden de denge oluşturmak güç bunu da unutmamalıyız. Ama bir şekilde çözümsüz kalınan, kangren olmuş  noktalarda koparıcı ve ayrıcı bir etkisi olacak. Bu ardımızda bırakacağımız bir insan olabileceği gibi, artık bize fayda getirmediğini farkettiğimiz bir düşünce, fikir, alışkanlık ve ya davranış da olabilir. Yaranın kaynağı her neyse bunu doğru görmek adına, egodan biraz sıyrılıp izlemek şeklinde değerlendirilmesi gereken bir süreç. Bizi derinden etkileyen acıdan çok, nedene ve yapılabileceklere odaklanarak şifa bulmanızı diliyorum. Çünkü süreç bu şekilde şifaya dönüşebilecek. Olan biten aslında hep içimizde çözemediklerimiz üzerinden hayatlarımıza deneyim olarak gelir. Mesele orada yatan gerçek nedeni görmektir. Alınamamıs bir ders vadır ve ders sen anlayana kadar devam edecektir.

 6 Nisan Terazi Dolunayı - Resim : 2

Dolunayda en yoğun etkiyi 11-21 derece arasında ışıkları (GÜneş ve Ay), yükseleni, ve kişisel gezegenleri ( Merkür, Venüs, Mars ) olan Koç, Terazi, Oglak ve Yengeç burçları alacak. Özellikle burçların ikinci on günlük kısmında doğanlar yani. Yay, Aslan, İkizler ve Kovalar ise nispeten ılımlı etkiler alıyor olacaklar.

 

Her zamanki gibi gelen hayırla gelsin, olan hayrımıza olsun. Tutulmalara doğru ilerlerken iyiyi düşünün, manipülasyona gelmeyin ve dengenizi koruyun. Gerekirse çevrenizi sadeleştirin :)  Sevgilerimle ...

 

(Tek tek burçların aldığı etki için haftalık yazımı okuyabilirsiniz. TIKLAYIN )

 

 

 

Diğer Yazıları