500 milyar dolarlık pazarda aslan payı Türkiye'nin!

Türkiye, üretim ve ihracat kapasitesi ile 500 milyar dolarlık küresel mobilya pazarından en fazla payı alan ülke oldu. Sektörün ihracatı son 5 yılda yaklaşık 5 kat artarak 14.2 milyar dolara yükseldi.

Türkiye’nin üretimde iddialı olduğu mobilya sektörü, ihracatta da önemli mesafe aldı. 2014 yılında 2.9 milyar dolar olan mobilya sektörünün ihracatı, son 5 yılda 14.2 milyar dolara çıktı.

En fazla ihracat yapılan ülkeler ise Irak, Almanya, Suudi Arabistan, Fransa ve ABD oldu.

500 milyar dolarlık pazarda aslan payı Türkiye'nin!

Sektörün bu hızlı yükselişinde güçlü Türk markalarının yurtdışından aldığı büyük işler etkili oldu. Lazzoni Mobilya Genel Müdürü Ali Kemal Ocaklı, Türk mobilya sektörünün, tasarım ve inovasyon tarafında kendini geliştirdiğini belirterek “Mobilya sektörü genel olarak Türkiye açısından gelişime çok uygun bir alan. Avrupa ‘ya coğrafi yakınlık ve görece daha uygun iş gücü ve maliyet, kaliteli işçilik önde gelen nitelikler olsa da her geçen gün Türkiye’de gelişen inovasyon ve tasarım algısı, mobilya sektöründe de kendini gösterir oldu. Bu durum da doğal olarak Almanya, İtalya, Polonya gibi ihracatta ipi göğüsleyen ülkelerin arasına girerek ‘bizde varız!’ dememizi sağladı. Türkiye bugün 500 milyar dolarlık mobilya pastası arasından kendine büyük bir dilim almış durumda” dedi.

500 milyar dolarlık pazarda aslan payı Türkiye'nin! ile ilgili etiketler Almanya ABD Fransa Irak ihracat mobilya
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.