50 bin TL ikramiye: Emekliye ikramiye müjdesi

Milyonlarca emekli yıl sonu için beklemeye başladı. Emeklilik planı yapan ve halihazırda emekli olan milyonlarca emekli ikramiyelerde yaşanacak artış için hesaplamalar yapmaya başladı. Enflasyon bazında yapılan hesaplamalarda rekor seviyede ikramiye ödemesi yapılması bekleniyor.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Milyonlarca emekli yıl sonunda belli olacak ikramiyelerdeki artış için beklemeye başladı. 

İKRAMİYELERDE REKOR SEVİYEDE ARTIŞ BEKLENİYOR 

Milyonlarca çalışan, emeklinin gözü yeni yılda alacağı ikramiyelere dönmüşken yeni ikramiyelerde rekor seviyede artış bekleniyor. 

VERİLEN DİLEKÇEYE DİKKAT ETMEK GEREKİYOR 

Bu dönemde emeklilik planı yapanların maaşlara yapılan dönemsel artışları dikkate alması gerekiyor. Emeklilik dilekçenin verildiği tarih hem aylığı hem de ikramiyeyi doğrudan etkiliyor.
Kamuda çalışıp emeklilik planı yapanların ek gösterge düzenlemesiyle ikramiye artışından yararlanabilmesi için 15 Ocak 2023'ten önce emeklilik dilekçesi vermesi gerekiyor.

İKRAMİYELER 50 BİN TL'Yİ BULACAK 

Memur ve emeklileri enflasyon, toplu sözleşme farkıyla birlikte 3600 ek gösterge zammı alacak. Ek göstergesi 2200'den 3600'e çıkanların aylığındaki 1391 liralık artış 2500 lirayı geçecek.

Bu yıl için yapılan hesaplamaya göre ek göstergesi 2600'e çıkan 30 yıllık memur emekli aylığı 1234-1391 lira arasında, ikramiyesi de 44 bin ile 50 bin lira arasında artıyor.

KATSAYI GÖZ ÖNÜNE ALINIYOR 

Yasaya göre, emekli ikramiyesi, emekli olunan tarihte yürürlükte bulunan ek göstergeye göre ödeniyor. Emekli aylığı başvuru tarihini izleyen aybaşından geçerli olmak üzere bağlanıyor.

50 bin TL ikramiye: Emekliye ikramiye müjdesi ile ilgili etiketler emekli maaş İkramiye memur zam kaç tl yıl sonu
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.